du läser...
Pr - TV 3

STORSATSNING PÅ HANDBOLLS-EM – SJÖGREN LEDER TV3:s STUDIO

NENT Groups EM-team: Hanna Fogelström, Johan Kücükaslan, Claes Hellgren, Suzanne Sjögren, Robert Perlskog och Johanna Ahlm. (på bilden saknas Martin Frändesjö), Foto: KARL NORDLUND/NENT GROUP

NENT Groups EM-team: Hanna Fogelström, Johan Kücükaslan, Claes Hellgren, Suzanne Sjögren, Robert Perlskog och Johanna Ahlm. (på bilden saknas Martin Frändesjö), Foto: KARL NORDLUND/NENT GROUP

NENT Group storsatsar när Sveriges handbollsdamer ska försöka följa upp fjolårets VM-succé på europamästerskapen i Frankrike (29 november–16 december). TV3 blir huvudkanal och direktsänder tillsammans med TV10 två matcher från varje speldag, samtidigt som streamingtjänsten Viaplay visar samtliga matcher.
– Herrarnas EM tidigare i år var något av det roligaste jag gjort, och jag har precis lika höga förväntningar på detta mästerskap, säger programledaren Suzanne Sjögren.

Efter en fjärdeplats på senaste VM, vill Sverige på nytt blanda sig i medaljstriden.
– Jag tycker man ska kunna konkurrera om en semifinalplats, även om det är tufft. Men om man inte skulle gå vidare till mellanrundan har man misslyckats, det är inte godkänt, säger Hanna Fogelström som själv gjorde 68 landskamper innan knäskador tvingade henne att ge upp karriären i förtid.
Nu är hon manager för Sävehofs damer där expertkollegan i EM-sändningarna Johanna Ahlm är tillbaka efter knäoperation och graviditet.
– Första halvåret var väldigt svårt då jag så snabbt som möjligt ville komma tillbaka till nivån jag var på innan skadan. Jag vet ännu inte om jag kan komma dit, men det är det som driver mig, säger Ahlm som hunnit med 141 landskamper, men denna gången följer landslaget från TV3:s EM-studio i Frankrike.
Och hon har inga problem med att peka ut Sveriges nyckelspelare nummer ett.
– Bella Gulldén är oerhört viktig, inte minst med den respekt hon inger bland motståndarna. Hennes spetskompetens är spelförståelsen, men hon har även utvecklats till att bli farligare på eget skott.
En playmaker och avslutare i ett är en mardröm för motståndarna.
– Men det är viktigt att de andra spelarna inte bara förlitar sig på Bella, för då blir det för lätt att ta bort henne. Laget behöver vara farligt på alla positioner, säger Ahlm som ser frågetecken:
– Jag är lite orolig över Bella och Sabina Jacobsen som varit skadade, och Nathalie Hagman som inte spelat så mycket i sitt klubblag. Lägg till målvakten Johanna Bundsen som haft en hjärnskakning så är det våra fyra största profiler som vi inte riktigt vet var de står. Och utan de fyra på sin bästanivå kan det bli svårt att nå en semifinal.
Ahlm pekar ut fyra favoriter i mästerskapet.
– Norge har riktigt bra kontringsspel och klart bästa målvaktsparet. Nederländerna är väldigt skickliga individualister. Rutinerade och försvarsstarka Frankrike lär få mycket med sig på hemmaplan. Medan Ryssland har den mest formstarka spelaren i Anna Vyakhireva, som är extremt explosiv och snabb.

34:e mästerskapet tillsammans
Ahlm medverkar under de fem första studiosändningarna, innan hon återvänder hem till Sverige och Sävehof för att återuppta träningen. Hon ersätts då av Fogelström som tar plats i studion med programledaren Suzanne Sjögren och experten Martin Frändesjö.
I kommentatorbåset återfinns, som vanligt, Robert Perlskog och Claes Hellgren, som nyligen förlängde sitt kontrakt med NENT Group över de kommande sju mästerskapen. Det slit- och profilstarka kommentatorsparet gör i Frankrike sitt 34:e (!) mästerskap tillsammans.
– Att NENT Group har både EM och VM för damer och herrar var ett ”köttsstycke” som var för svårt att motstå. Jag ringde Claes och frågade hur vi skulle göra, för utan honom hade jag inte skrivit på. Som tur är ville han också förlänga, säger Perlskog.
TV3 blir huvudkanal för sändningarna medan TV10 kompletterar, vilket innebär två direktsända matcher varje speldag. Dessutom sänds samtliga EM-matcher på streamingtjänsten Viaplay.
Redan i januari är det dags för nästa handbollsfest på NENT Groups kanaler, VM i Danmark och Tyskland för herrar.

Så sänds Sveriges gruppspelsmatcher
Fredag 30 november:
20.00, TV3/Viaplay: Danmark–Sverige (Hall XXL, Nantes)
Söndag 2 december:
17.00, TV3/Viaplay: Sverige–Serbien (Hall XXL, Nantes)
Tisdag 4 december:
17.00, TV3/Viaplay: Sverige–Polen (Hall XXL, Nantes)
Om Sverige slutar bland de tre bästa i gruppen avancerar de vidare till Mellanrundan som även den kommer spelas i Nantes. Även dessa matcher sänds på Tv3 och Viaplay liksom semifinaler och medaljmatcher från Paris.

NENT Groups EM-team
Programledare: Suzanne Sjögren.
Experter: Johanna Ahlm, Hanna Fogelström och Martin Frändesjö.
Kommentatorer: Robert Perlskog, Claes Hellgren, Pelle Bäckman, Robert Tennisberg.
Livereporter: Johan Kücükaslan.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: