du läser...
Ny - Viaplay

JON PETERSSON REKRYTERAS TILL VIAPLAY

JON PETERSSON

JON PETERSSON

Viaplay storsatsar på dramaproduktioner. Hittills har 21 Viaplay Originals lanserats på streamingtjänsten.  Nu har Jon Petersson rekryterats som Head of Scripted till innehållsavdelningen. Han har tidigare jobbat med dramaproduktioner som GåsmammanIrene Huss och Det som göms i snö.
– Viaplay är den mest ambitiösa dramabeställaren i Norden och det vill jag självklart vara en del av, säger Jon Petersson.

Heder, Hidden – FörstföddDen inre cirkelnIngen utan skuld, Älska mig och Alex 2 är bara några av de Viaplay Originals som lanserats senaste tiden eller presenterats inför nästa år. Viaplay storsatsar och hittills har 21 egenproduktioner haft premiär på streamingtjänsten och ambitionen är lika hög framåt. Som ett led i storsatsningen har Jon Petersson rekryterats som Head of Scripted till Viaplays innehållsavdelning där han kommer rapportera till programdirektören Fredrik Ljungberg.

– Att lyckas locka över Jon med sin erfarenhet och kunskap inom dramaproduktion känns mycket bra. Han har senast bevisat sin styrka med Det som göms i snö där Viaplay och Kanal 5 var samproducenter, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay.

Jon Petersson kommer närmast från Discovery Networks Sweden där han arbetat under tretton år. Han har haft flera titlar inom bolaget såsom Head of Program Controlling and Drama Commissioning och var senast exekutiv producent för dramaproduktioner som Gåsmamman och Det som göms i snö.

– Det känns väldigt kul att få lägga i en ny växel på Viaplay med alla fantastiska satsningar, säger Jon Petersson.

Jon Petersson började på Viaplay den 16 november.

– Jon och jag jobbade på Kanal 5 tillsammans för 11 år sedan så jag är väl medveten om hur vass Jon är på innehåll och har följt hans utveckling inom dramaproduktion. Därför känns det extra spännande att sluta cirkeln och återigen få jobba ihop, säger Fredrik Ljungberg.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: