du läser...
Ny - Discovery Networks, Ny - Eurosport

Jonas Berg ny exekutiv producent för tennis på Discovery

 Jonas Berg ny exekutiv producent för tennis på Discovery  Upphovsrätt: Discovery

Jonas Berg ny exekutiv producent för tennis på Discovery
Upphovsrätt: Discovery

Discovery och Eurosport fortsätter sin storsatsning på tennis med svenske Jonas Berg som ny exekutiv producent för all tennis på Eurosport i hela Europa.

– Discovery har kronjuvelerna av tennisrättigheter och ett team som håller yppersta världsklass. Det känns enormt hedrande och spännande att få det här uppdraget, säger Jonas Berg, om sin nya roll som Executive Producer Tennis på Discovery.

Med start 1 januari 2019 tillträder Jonas Berg sin nya tjänst som Executive Producer Tennis för hela Europa. Den globala rollen innebär ett totalansvar för samtliga av Discoverys tennissändningar. I det ingår sändningarna från samtliga Grand Slam-turneringar på Eurosport och succéformatet ”Game, Schett & Mats”, men också vidareutveckling av hela tennispaketeringen för att stärka Eurosports position som Home of Tennis.

– Tennis har varit en stor del av mitt liv sedan jag var sju år. Nu kan mina 20 år i TV-branschen knytas ihop med mitt största intresse. Ett av mina största idrottsminnen är Mats Wilanders US Open-final mot Ivan Lendl 1988. Nu ska jag få göra TV tillsammans med Mats, Barbara och alla andra proffs bakom succéformatet ”Game, Schett & Mats” vilket kommer bli fantastiskt roligt. Tillsammans med teamet är jag övertygad om att vi kommer fortsätta bygga Eurosport till Home of Tennis på ett svårslaget sätt, säger Jonas Berg, Executive Producer Tennis på Discovery.

Jonas Berg har en gedigen erfarenhet från mediabranschen där han har arbetat som journalist i över 20 år, både inom sportjournalistik och nyhets- och samhällsjournalistik.

Han har varit reporter, programledare och redaktionschef för Kalla fakta på TV4. Han var producent för Fotbollsgalan 2015 och 2016 på Brand New Content för TV4 och tillträdde tjänsten som Head of Program på NENT Sport i december 2016. Han lämnar sin nuvarande roll där han var ansvarig för några de största sportvenemangen som Champions League, Premier League, Formula 1, ATP-Tennis och Golf Majors-tävlingarna. Parallellt med dessa uppdrag har Jonas lång erfarenhet som tenniskommentator för TV4/C More och Viasat Sport sedan 2001 med Wimbledon och Mastersserien som huvudfokus.

– Jonas är en erfaren och naturlig ledare och en stark storyteller som kommer att ta vår tennissatsning till nästa nivå. Ett riktigt kap för oss, säger Emir Osmanbegovic, Senior Vice President sports content and production på Discovery.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: