du läser...
Ny - NENT Group, Ny radio - Norden

RIX MorronZoo nu största morgonshowen i svensk radio

Efter att lyssnarsiffrorna summeras för september, oktober och november intar RIX FM tronen i Sverige. Roger Nordin och Laila Bagge kan nu fira att de med RIX MorronZoo nu är större än Mix Megapols båda morgonshower tillsammans.

Efter lanseringen av de nya nationella tillstånden för de privata radiokanalerna den första augusti i år har RIX FM snabbt knappat in på konkurrenterna. Detta mycket tack vare att RIX FM nu finns i hela landet till skillnad från tidigare då kanalen endast sände över 21 lokala tillståndsområden.

– Detta är ett styrkebesked och ett resultat av den strategiska satsningen vi gjort inom Nent Radio, säger Jonas Gustafsson, tf VD på Nordic Entertainment Group.

Bäst går det för RIX MorronZoo med Roger Nordin och Laila Bagge som redan nu är förbi både Morgonpasset i P3 och Gry Forssell med vänner på Mix Megapol. RIX MorronZoo har under september till november i snitt haft 619 000 lyssnare och är därmed störst i Sverige.

– Äntligen tävlar vi på samma villkor som våra konkurrenter. Det här är bara början, 2019 kommer bli magiskt, säger Roger Nordin och Laila Bagge.

RIX FM når fler lyssnare på morgonen även om Mix Megapol inkluderar Morrongänget som sänder regionalt på Mix över Göteborgsområdet.

– Det här visar verkligen att vi har en stark produkt och det blir spännande att se hur lyssnandet utvecklas fram till sommaren. Men just nu är det svårt att göra en rättvis jämförelse då Mix Megapol endast spelar julmusik, vilket ger kanalen en tillfällig boost i december, säger Stefan Halvardsson, programdirektör för radion på NENT Group.

Så stora är RIX FM:

• RIX MorronZoo på RIX FM: 619 000 lyssnare

• Gry Forssell med vänner på Mix Megapol: 616 000 lyssnare

• Morgonpasset i P3: 477 000 lyssnare

(Källa: Kantar Sifo Vardag, 06–10 under perioden september till november. Samma period för ett år sedan hade RIX 473 000 lyssnare, Mix 622 000 lyssnare och P3 636 000 lyssnare.)

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: