du läser...
Pr - Dplay, Pr - Kanal 5

Starter i januari på Kanal 5 och Dplay

Superstars 2019. På bilden: Stefan Holm, Jonas Björkman, Emil Jönsson, Anna Jönsson Haag, Kajsa Bergqvist, Glenn Hysén, Anna Lindberg och Susanna Kallur. Upphovsrätt: Magnus Ragnvid/Kanal 5

Superstars 2019. På bilden: Stefan Holm, Jonas Björkman, Emil Jönsson, Anna Jönsson Haag, Kajsa Bergqvist, Glenn Hysén, Anna Lindberg och Susanna Kallur. Upphovsrätt: Magnus Ragnvid/Kanal 5

Superstars 2019

Säsong 3 startar tisdag 15 januari 21.00

Åtta av våra allra största och mest framgångsrika idrottsstjärnor gör upp i stenhårda tävlingar i Superstars 2019. I slutändan kan bara en stå som ensam vinnare – och det kostar bokstavligen blod, svett och tårar. I Superstars 2019 är det dags för några av Sveriges största vinnarskallar att göra upp om den åtråvärda segern nere på Malta.

De som tävlar i årets upplaga av programmet är Sveriges främsta höjdhoppare genom tiderna, Stefan Holm och Kajsa Bergqvist, fotbollslegendaren Glenn Hysén, flerfaldiga Europamästarinnan Anna Lindberg, forne tennisvärldsettan i dubbel Jonas Björkman, OS-medaljören Emil Jönsson, OS-guldvinnaren Anna Jönsson Haag och den forna häckloppslöperskan Susanna Kallur med både EM-guld och VM-brons i bagaget.

Sommaren med släkten

Säsong 3 startar 20 januari 21.00 på Kanal 5 och Dplay

Tittarsuccén Sommaren med släkten har två lyckosamma säsonger bakom sig på Kanal 5 och Dplay och komediserien med Peter Magnusson och Christine Meltzer i två av huvudrollerna har precis spelats in för en kommande tredje säsong. När sommarstugedramat fortsätter verkar Gunnar äntligen ha bestämt sig för att lämna över stugan till Jens och Åsa. Carro hittar nya grannar att bråka med och Bobo fortsätter att njuta av livet som vanligt.

I den nya säsongen får vi återigen träffa Christine Meltzer (Carro), Peter Magnusson (Jens), Rakel Wärmländer (Åsa), Christopher Wagelin (Bobo), Anki Lidén (Ingrid), Krister Henriksson (Gunnar) och Jonas Karlsson (ordföranden). Dessutom besöks sommaridyllen i Stockholms skärgård av nya kända gästskådespelare som Martina Haag, Amanda Ooms, Vanna Rosenberg och Marie Robertsson, samt av favoriter från tidigare säsonger som David Wiberg (Jocke), Olle Sarri (Björn), Henrik Norlén (Richard) och Joanna Eriksson (Jasmine).

Wahlgrens värld

Säsong 5 startar torsdag 17 januari 21.00

Tittarnas favoritfamilj är tillbaka med en femte säsong av det flerfaldigt Kristallenbelönade succéprogrammet Wahlgrens värld. Pernilla och Bianca är hetare än hetast med hyllade shower, utsålda salonger och varumärkeslanseringar till höger och vänster. Men mor och dotter hittar ändå tid till att utöka familjen. Valparna Frankie och Sammy gör entré och bidrar med kärlek, mys – och en vårdnadstvist. Det blir också semesteräventyr, födelsedagsfirande, springmask, turnéliv och en dramatisk flytt i Sveriges mest älskade kändisfamilj.

Sofias Änglar

Säsong 12 startar onsdag 16 januari 21.00

Sofias änglar skapar rum att läka. För tolfte gången ger sig den älskade trion Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm ut på en resa genom Sverige för att hjälpa människor som drabbats hårt av motgångar i livet. När sorg eller sjukdom vänder upp och ned på tillvaron finns sällan tid eller kraft över till att ta tag i renoveringar eller projekt i hemmet. Med hjälp av lokala hantverkare från hela landet sträcker Sofias änglar ut sina hjälpande händer för att ge avlastning där den behövs som mest, och låta drabbade familjer få tid och plats att samla kraft.

Ullared

Säsong 10 startar tisdag 15 januari 20.00

I vår är det säsongsjubileum för ett av Kanal 5:s genom tiderna mest populära program – Ullared! I den tionde säsongen får vi åter följa glada shoppingentusiaster som styr kundvagnen mot de stora fynden. Vi möter de rutinerade proffsen som vet precis vad de vill ha och navigerar hemvant mellan varuhusets hyllor. Vi träffar de välplanerade storshopparna som förberett inköpslista i månader, de nyfrälsta entusiasterna som aningen förvirrat och planlöst upptäcker varuhuset för första gången, samt stammisarna som lugnt njuter av en fika i sportbaren och gläds åt såväl gamla klassiker som varuhusets nya sortiment. Vi får givetvis träffa eldsjälarna Morgan och Ola-Conny som har många nya projekt i varuhuset. Eller vad sägs om Ola-Connys spiktävling, Morgans memory och en ny tävling i att göra mackor? Självklart träffar vi våra superstammisar systrarna Gunnel och Maritta från Hofors, Åke från Filipstad och Kjell från Österlen. Dessutom delar Gekås koncern-vd Boris med sig av varuhusets storslagna planer och spännande projekt. I säsongspremiären invigs ett nytt lägenhetshotell med motorsåg och Morgan och Ola-Conny försöker tillaga pizza på en grill.

Tunnelbanan

Säsong 9 startar torsdag 17 januari 20.00

För nionde säsongen i ordningen bevakar våra trygghetsoperatörer Stockholms tunnelbana och ser till att våra ordningsvakter, trygghetsvärdar och övriga arbetare i tunnelbanesystemet gör tunnelbanan till en trygg plats för Stockholms resenärer. Dagligen koordinerar våra välbekanta väktare och värdar så att de ständigt är först på plats vid bråk och olyckor. Arbetarna i tunnelbanesystemet gör sitt bästa för att ingen ska råka illa ut, oavsett om det handlar om ett narkotikafall, pistoldrama eller knivhot mot resenärerna. I säsongspremiären hjälper trygghetsvärdarna Kelmend och Sahin en familj som ramlat i en rulltrappa, och ordningsvakterna Mallan och Jannika får ett brådskande larm om ett pågående slagsmål på Hötorget.

Vägens hjältar

Säsong 6 startar onsdag 16 januari 20.00

Trafiken rusar fram på Sveriges vägar. I stressen och trängseln är olyckor, köer och uttryckningar en del av vardagen. För att få kaoset att flyta så smidigt det bara går finns vägassistansen, bärgarna och larmoperatörerna alltid närvarande i en av landets tuffaste arbetsmiljöer. För femte säsongen följer vi tittarfavoriterna tillika bärgarna Soffan, Micke, Berra, bärgningsvalpen Signe och de andra hjältarna som med mod och skicklighet gör trafiken säkrare och mer effektiv. Nytt för den här säsongen är att vi också beger oss utanför huvudstadens myller. Till exempel bär det av till Falun och Örebro, där vi skapar några nya härliga bekantskaper när vi hänger med bärgarna i deras händelserika och stundtals dramatiska arbete. I säsongens första avsnitt följer vi Berra när han larmas till en olycksplats där en personbil färdats i hög hastghet mot trafikriktningen. TV-profilen Malou von Sivers råkar ut för ett fordonshaveri i en tunnel och Pelle kommer till undsättning.

Dplay

Helt perfekt

Säsong 2 startar redan 25 december på Dplay, sänds även med start 20 januari 21.30 på Kanal 5

Kanal 5:s stjärntäta humorsatsning Helt perfekt, med Eva RöseJohan Petersson, Adam Pålsson och Johan Ulveson i spetsen, har hyllats av kritikerna. Serien baseras på en av Norges största humorsuccéer, och kretsar kring Johan, en vänlig men självupptagen man med en besvärlig oförmåga att säga nej. Han strävar efter det perfekta livet tillsammans med sin sambo Eva (Eva Röse), men hamnar ständigt i onödigt krångliga och obekväma situationer både privat och i yrkeslivet. Andra säsongen startar redan 25 december på Dplay, och gästas av bland andra Alexandra Rapaport, Erik Johansson, Carina Berg, Kristian Luuk, Dragomir Mrsic, Claes Malmberg, Vanna Rosenberg och Olle Sarri.

Här är ditt liv

Premiär på Dplay 25 december

Här är ditt liv är ett stycke TV-historia. Intervjuprogrammet, där en stjärna hyllas och överraskas av vänner och bilder från förr, är ett av de mest populära underhållningsprogrammen genom tiderna. Det numera klassiska formatet leddes mellan 1980 och 1991 av Lasse Holmqvist på SVT och var en sann lägereld som svenska folket samlades vid varje lördagskväll.

Nu kan Discovery Networks Sweden stolt berätta att Här är ditt liv äntligen kommer tillbaka, med Carina Berg som programledare. Fyra nya hyllningsprogram spelas in, och de stjärnor vars liv och karriärer vi får ta del av är skådespelaren och regissören Ewa Fröling, kriminologen och författaren Leif GW Persson, regissören och skådespelaren Felix Herngren och artisten, skådespelaren och TV-profilen Pernilla Wahlgren.

Filip och Fredrik presenterar

Nya titlar i december och januari på Filip och Fredriks egen kanal på Dplay

Nu storsatsar Dplay tillsammans med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson på dokumentärfilm. Under vinjetten Filip och Fredrik presenterar bjuds vi på alltifrån prisbelönta internationella dokumentärer till exklusivt och nyproducerat svenskt material – allt utvalt av och med initerade presentationer och eftersnack av Filip och Fredrik själva. Redan nu kan du bland annat se filmer som DiGThe Act of killing, Boogie man: the Lee Atwater story, Stefan Jarls Ett anständigt livKurt & Courtney, Werner Herzogs Into the abyss: A tale of death, a tale of life och duons egna och hyllade Trevligt Folk Deluxe samt I Trumpland med Filip och Fredrik och De sista skälvande minuterna – Filip och Fredriks dag med statsministern. I december tillkommer miniserien Två nötcreme och en moviebox,  samt nya dokumentärtitlarna Tårtgeneralen i Hollywood, och Going clear: Scientology and the prison of belief. I januari tillkommer även Filip och Fredriks möten med människor i formen av ”En dag med…” samt omtalade dokumentären Weiner, om sexskandalen kring den amerikanske politikern med samma namn.

Filip och Fredrik presenterar: Tårtgeneralen i Hollywood

Premiär på Filip och Fredriks egen kanal på Dplay 31 december

Filip och Fredrik åker till Hollywood för att försöka få sin film Tårtgeneralen nominerad för en Golden Globe.  Konkurrensen är stenhård och för att få en chans hos den mäktiga juryn måste duon göra ett starkt intryck. Filip och Fredrik satsar hårt på att ordna en filmvisning utöver det vanliga. Världens längsta man från Turkiet flygs in för att presentera filmen, de har bokat den anrika biografen Chinese Theatre på Hollywood Boulevard och planerar en lyxig fest efter visningen för juryn och annat fint filmfolk. Men räcker det för att få den åtråvärda nomineringen?

Två nötcreme och en moviebox

Miniserie på Filip och Fredriks egen kanal på Dplay med premiär 23 december

Hur var det egentligen att växa upp i Sverige på 80-talet, decenniet innan Sverige fick fart och susade in i den digitala framtiden? Det komiska, torftiga, märkliga, underbara decenniet när vi bänkade oss för de statliga informationsfilmerna i ”Anslagstavlan” för att vi desperat hoppades få se lite tecknat?

Den här dokumentärserien, som bygger på boken bok Två nötcreme och en moviebox – hisnande generaliseringar om duons uppväxt i DDR-Sverige, är något helt nytt: Ett historieprogram som till stor del bygger på en MAGKÄNSLA av vad som hände, och varför. Men serien förstärks också av namnkunniga svenskar som var mitt i smeten när det hände och som reder ut frågetecknen. Det är både en total nostalgifest och en ögonöppnande skildring av vad fan det var som EGENTLIGEN hände.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: