du läser...
Pr - Dplay

Filip och Fredrik presenterar – storsatsning på dokumentärfilm

Filip och Fredrik

Filip och Fredrik

Nu storsatsar Dplay tillsammans med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson på dokumentärfilm. Under vinjetten Filip och Fredrik presenterar bjuds vi på alltifrån prisbelönta internationella dokumentärer till exklusivt och nyproducerat svenskt material – allt utvalt av och med initerade presentationer och eftersnack av Filip och Fredrik själva. Redan nu kan du bland annat se filmer som Stefan Jarls Ett anständigt liv, Werner Herzogs Into the abyss och duons egen filmatisering av Två nötcreme och en moviebox, efter den omtalade boken med samma namn.

Efter succéer som Trevligt Folk och senast Tårtgeneralen tar nu Filip Hammar och Fredrik Wikingsson nästa stora filmkliv tillsammans med Dplay. Under samlingsnamnet Filip och Fredrik presenterar samlar den mångfaldigt Kristallenbelönade duon sina absoluta dokumentärfilmsfavoriter, samtliga dessutom med personliga introduktioner och eftersnack av Filip och Fredrik själva.

Dessutom fylls denna nya filmvärld på Dplay kontinuerligt på med fler klassiska dokumentärer och självklart även helt nya och exklusiva filmer och serier signerade Filip och Fredrik.

Samtliga aktuella och kommande titlar hittar du på Dplay.se/kanaler/ff-presenterar.

Dessa filmer visas just nu på Filip och Fredrik presenterar på Dplay:

Boogie Man: The Lee Atwater Story
En politisk dokumentär om republikanen som låg bakom George W Bushs (d.ä.) presidentkampanj 1988 och i grunden förändrade hur amerikanska politiska kampanjer drivs.

DiG!
En film om rockbanden The Brian Jonestown Massacre och The Dandy Warhols, och om vänskapen och rivaliteten mellan de båda bandens frontfigurer Anton Newcombe och Courtney Taylor.

Into the Abyss – A Tale Of Death, A Tale Of Life
Legendariske filmaren Werner Herzog följer 28-årige dödsdömde fången Michael Perry i en serie intervjuer hela vägen fram till veckan före hans avrättning i fängelset i Texas 2010.

The Act of Killing
Vad får en människa att döda en annan? The Act Of Killing följer människorna bakom massakern i Indonesien 1965-66, då minst en halv miljon människor uppskattas ha mördats i en militär utrensing av misstänkta kommunister.

Ett anständigt liv
Den Guldbaggebelönade andra delen i Stefan Jarls klassiska och hyllade Modstrilogi, där vi får följa missbrukarna Kenta och Stoffes liv och vardag.

I Trumpland med Filip & Fredrik
Donald Trump väcker starka känslor med sina kontroversiella uttalanden. Men vilka röstade på Trump? Filip och Fredrik besöker Virginia och ett fattigt samhälle där Trump ses som räddaren.

Trevligt folk Deluxe
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson följer bildandet av Somalia bandy i Borlänge. I den hyllade dokumentärserien Trevligt folk Deluxe gör Filip och Fredrik djupdykningar i de oväntade händelser som inträffade när 17 somaliska män skulle lära sig spela bandy på VM-nivå.

De sista skälvande minuterna – Filip & Fredriks dag med statsministern
Inför Sveriges kanske viktigaste val någonsin träffar Filip och Fredrik statsminister Stefan Löfven under slutspurten av hans valturné. De följer med statsministern till Örebro för att förtidsrösta, och därefter bär det av till Köping för att besöka gruppboendet där Filips syster Linda Hammar och hennes kompisar bor.

We Were Here
AIDS-epidemin drabbade San Francisco oerhört hårt på 80-talet. I den gripande dokumentären We were here hör vi San Francisco-borna berätta om hur sjukdomen påverkade och förändrade staden och deras liv.

Två nötcreme och en moviebox
Att titta på Anslagstavlan bara för att få se lite tecknat. Ett helt land som stannade av när Ingemar Stenmark åkte. Skräcken inför att bli dålig på klassfotot. Hur var det egentligen att växa upp på 80-talet, långt före mobiltelefoner, internet och kabel-TV? Filip och Fredriks bok Två nötcreme och en moviebox – hisnande generaliseringar om vår uppväxt i DDR-Sverige blev en omtalad storsäljare när den släpptes 2003. Nu blir den äntligen en dokumentärserie, här på Dplay.

Kurt & Courtney
En omtalad dokumentär av BBC-journalisten Nick Broomfield om Nirvanasångaren Kurt Cobains död och framförallt teorin att han inte tog sitt eget liv. I filmen påstår människor i Kurt Cobains och hustrun och sångaren Courtney Loves närhet att han i själva verket blev mördad. Enligt denna teori på grund av eller uppdrag av Courtney Love själv.

Tårtgeneralen i Hollywood
Filip och Fredrik åker till Hollywood för att försöka få sin film Tårtgeneralen nominerad till en Golden Globe. Konkurrensen är stentuff och Filip och Fredrik satsar hårt på att ordna en filmvisning utöver det vanliga, på biografen Chinese Theatre.

Weiner
Har en dokumentär någonsin varit mer tragikomisk? Troligen inte. Vi följer kongressledamoten Anthony Weiner när han kampanjar för att bli borgmästare i New York – hans stora comeback efter den genanta sexskandalen som fick honom att lämna kongressen.

Viva Labero – Filip & Fredriks magiska dygn i Las Vegas
Joe Labero fick förra året, efter 30 år i branschen, äntligen sätta upp sin första show i Las Vegas. Nu kämpar han febrilt för att lyckas med det som ingen svensk gjort tidigare: att fullt ut etablera sig i det amerikanska nöjesmeckat. Filip och Fredrik tar rygg på magikern Joe Labero och skildrar en späckad dag i syndens näste – som får ett dramatiskt slut när Filip kör en såg rakt genom magen på Fredrik.

Welcome to Leith
Omtalad dokumentär om Craig Cobb som flyttar in i den lilla byn Leith i North Dakota, med endast 24 invånare. Byborna tror först att det blir trevligt med en ny granne, tills det står klart att Cobb är en nynazist som vill omvandla byn till ett tillhåll för vit makt-anhängare.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: