du läser...
Pr - C More

George Clooneys efterlängtade serie Catch-22 visas på C More

Catch-22 , Foto: CMore/TV4

Catch-22 , Foto: CMore/TV4

Serien Catch-22 med George Clooney har svensk premiär på C More i maj. Serien är baserad på Joseph Hellers världsberömda krigssatirsroman Moment 22 och utspelar sig under andra världskriget. Förutom George Clooney, som även producerar och regisserar, består rollistan av bland andra Christopher Abbott (The Sinner och Girls), Kyle Chandler (The Wolf of Wall Street ochBloodline) och Hugh Laurie (The Night Manager och House).

– När George Clooney återvänder till tv-serievärlden, för första gången sedan Cityakuten, så gör han det med besked – en världsberömd bok och både som regissör och skådespelare.  Att C More ska visa Catch-22 känns så rätt och så roligt. C More har vinterns mest omtalade internationella serie iThe little drummer girl och nu även vårens stora must see Catch-22, tillsammans med Game of thrones såklart, som man också ser på C More, säger Sofie Schütt, inköpschef TV4 och C More.

Joseph Hellers skruvade antikrigshistoria Catch-22 utspelar sig under andra världskriget och följer den fiktive flygkaptenen John Yossarian (Christopher Abbot). En ung man som inte bara är vansinnig över att människor, som han aldrig har träffat, vill döda honom utan även på militärens absurda byråkrati i sina försök att bli hemskickad. Om Yossarian försöker undvika sina militära uppdrag, kommer han att bryta mot Catch-22, en paradoxal byråkratisk regel som säger att det enda sättet att bli frikallad från militärtjänst är att vara galen. Och för att bli frikallad måste han ansöka om detta. Ansökan antas dock bero på att han är livrädd för att delta i de farliga flyguppdragen och det anses vara en sund reaktion som bevisar att han inte är galen. Vilket innebär att det är omöjligt att bli hemskickad.

I serien spelas John Yossarian av Christopher Abbott (The Sinner och Girls) och George Clooney spelar hans befäl Scheisskopf. George Clooney är en av producenterna bakom serien och han regisserar även två avsnitt. Övriga roller spelas av bland andra Kyle Chandler (The Wolf of Wall Street och Bloodline),  Hugh Laurie (The Night Manager och House), Giancarlo Giannini (Quantum of Solace och Casino Royale) och Julie Ann Emery (Preacher och Better Call Saul)

Catch-22 består av totalt 6×60 minuters avsnitt och produceras av Paramount Television, Anonymous Content, George Clooney och Grant Heslov.

Catch-22 har premiär i maj på C More.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: