du läser...
Ny - C More, ny - tv4

Ture Sventon blir tv-serie på C More och TV4 med Robert Gustafsson i huvudrollen

Ture Sventon blir tv-serie på C More och TV4 med Robert Gustafsson i huvudrollen, Foto: Linus Hallsénius/C More/TV4

Ture Sventon blir tv-serie på C More och TV4 med Robert Gustafsson i huvudrollen, Foto: Linus Hallsénius/C More/TV4

C More och TV4 gör tv-serie av nationalikonen Ture Sventon – vars nya äventyr skildras av Robert Gustafsson i en ny originalserie från kanalerna med premiär senare i år.

– Att ta Ture Sventon in i 2000-talet känns både skrämmande och vansinnigt roligt, säger Robert Gustafsson.

Den nya originalserien från C More och TV4 har namnet Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet och är det första renodlade familjedramat som C More och TV4 har beställt.

Huvudrollen som Ture Sventon görs av Robert Gustafsson. Han har tidigare synts i till exempel Det som göms i snö (2018), Morran & Tobias (2014) och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2013) – men Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet blir hans första familjedrama på många år sedan han gjorde Björnes magasin 1987-1991.

– Jag inser att detta är förknippat med höga förväntningar och personliga visioner av hur Ture skall vara och bete sig, men därvidlag förbehåller jag mig rätten till en personlig tolkning som jag hoppas skall bli både överraskande och tillfredställande för alla Ture-fans där ute, säger Robert Gustafsson.

Privatdetektiven Ture Sventon skapades av författaren Åke Holmberg som i nio böcker utgivna mellan 1948 och 1973 skildrade Tures äventyr runtom i världen.

Ture Sventon har tidigare spelats av bland andra Jarl Kulle och Helge Skoog när böckerna vid olika tillfällen har dramatiserats som långfilm, radioteater och julkalender. När Ture Sventon nu blir tv-serie är det alltså Robert Gustafssons tur att träda in i rollen som Ture Sventon, vilket han ser mycket fram emot.

– Som den anemiska taskspelar-sparris jag är kan jag kanske till och med se fram emot en avsevärd och klädsam viktökning med tanke på Tures rikliga konsumtion av temlor. Passionen att klä ut oss och förställa sig har vi ju dessutom gemensamt, säger Robert Gustafsson.

För manus och regi står Per Simonsson och Stefan Roos, som tillsammans med producenten Helena Larand bland annat legat bakom SVT:s julkalendersuccéer Selmas saga och Tjuvarnas jul.

Ulf Synnerholm, produktionschef på C Mores och TV4:s dramaavdelning, säger att projektet Ture Sventon är helt i linje med kanalernas strategi att satsa på innehåll som är brett, lokalt och med hög kvalitet.

– Ture Sventon blir vårt första familjedrama och vi kan knappast tänka oss ett bättre projekt än detta för det ändamålet. Genierna i teamet med Per Simonsson och Stefan Roos i spetsen kombinerat med briljanta Robert Gustafsson i huvudrollen utgör en garant för att det här kommer bli ett sagolikt spännande äventyr för hela familjen att njuta av på C More och TV4 senare i år, säger Ulf Synnerholm.

Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet är en serie i sex delar som spelas in just nu och väntas ha premiär på C More och TV4 senare under 2019. Fullständig skådespelarlista presenteras längre fram.

Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet produceras av Nordisk Film TV för C More och TV4, med stöd från Norrköpings Filmfond. Exekutiva producenter på C More och TV4 är Lisa Dahlberg och Ulf Synnerholm.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: