du läser...
Ny - SVT

Andreas Bedinger blir SVT:s nya divisionschef för Allmän-tv

– Andreas är en klok och erfaren chef som har en gedigen och grundad kunskap om SVT och om programverksamheten. Nu blir hans uppdrag att göra en nystart för Allmän-tv och förstås att se till att programutbudet tar ännu fler kreativa kliv, säger vd Hanna Stjärne.

Andreas Bedinger Andreas Bedinger Foto: SVT/Anders Strömquist

Andreas Bedinger Andreas Bedinger Foto: SVT/Anders Strömquist

Andreas Bedinger började på SVT inom HR 2003. Sedan dess har han haft flera olika roller både inom HR och i programverksamheten, bland annat som chef för produktionspersonal inom framförallt Drama, HR-chef för Allmän-tv och biträdande HR-direktör samt interncoach för utveckling av ledare och medarbetare.

– Jag är väldigt glad över att även få långsiktigt förtroende i rollen att leda arbetet med att ta Allmän-tv-utbudet in i framtiden. Mina fokusområden kommer vara att utveckla och stärka det centrala arbetet med programutveckling och kvalitetssäkring av våra program och att bibehålla och skapa goda förutsättningar för ett kreativt arbetsklimat. Jag vill också att Allmän-tv-utbudet tar en ännu tydligare och mer självklar plats inom företaget och framförallt i relationen till vår publik, säger Andreas Bedinger.

De senaste åren har Andreas varit chef för Allmän-tv-verksamheten i Stockholm och sedan januari har han varit tf divisionschef för Allmän-tv, efter att den tidigare chefen Maria Groop Russel lämnat SVT för att bli vice vd för Dramaten. Intresset för chefsrollen på Allmän-tv har varit stort, både internt och externt.

Andreas Bedinger går in i sin nya roll från och med 18 mars 2019 och kommer också att vara medlem i SVT:s företagsledning.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: