du läser...
Ny - Sveriges Radio

Staffan Becker ny chef för Berwaldhallen

Staffan Becker Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Staffan Becker Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen, Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören får Staffan Becker som ny chef. Staffan Becker är idag vd och konserthuschef för Vara konserthus och tillträder tjänsten den 2 december.

– Staffan Becker kommer till Sveriges Radio med en stor insikt i svenskt och internationellt musikliv. Med sin bakgrund  som musiker och med sin erfarenhet att leda får vi en stabil konserthuschef som kommer att ta sig an Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören med varm och trygg hand

– Jag ser fram emot att tillsammans med Staffan få utveckla verksamheten i Berwaldhallen under kommande år och se till att publiken, både de som kommer till konserthuset och de som lyssnar på radio ska få en så härlig musikupplevelse som möjligt, säger Anna-Karin Larsson, områdeschef för musik på Sveriges Radio och Berwaldhallen.

Staffan Becker kommer senast från tjänsten som vd och konserthuschef i Vara där han tillträdde 2014. Han är både utbildad musiker från Kungliga Musikhögskolan och utbildad ekonom från Stockholms Universitet. Han spelade kontrabas under nästan 20 års tid i Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm fram till 2009.

– Jag är mycket glad och stolt över mitt kommande uppdrag som konserthuschef för Berwaldhallen, Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Med min bakgrund som musiker och en lång bana i kulturlivet fylls jag av inspiration inför möjligheten att få ingå i ett sammanhang där två av Sveriges absolut finaste ensembler utgör kärnan i verksamheten. Det är ett uppdrag som ligger mig extra varmt om hjärtat eftersom jag har mina rötter i orkestervärlden och i konstmusiken, säger Staffan Becker.

Som tidigare meddelats lämnar Helena Wessman Berwaldhallen för att bli rektor för Kungliga musikhögskolan i juni. Staffan Becker tillträder den 2 december och under tiden blir Svein Arne Östevik tf chef för Berwaldhallen.

Mer om Staffan Becker

Mellan 2009-2014 var han Länsmusikchef för Musik i Dalarna och mellan 2011-2014 också konstnärlig ledare vid Musik vid Siljan. Han sitter för närvarande i styrelsen för Musikalliansen i Sverige och föreningen Kultur och Näringsliv.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: