du läser...
Ny - SVT

Dejta är SVT:s nya drama-komedi

Nu är inspelningen igång av SVT:s nya serie Dejta, en varm och charmig drama-komedi om att våga leva livet fullt ut. Frånskilda Ella driver en cateringfirma och sliter med att tråckla ihop livet som mamma med sitt hektiska jobb. Samtidigt finns en längtan efter något mer. Men hur ska hon ens få tid att leta efter någon att förälska sig i? Hennes bästa väninna Nilo har lösningen! Sara Kadefors har skrivit manus fritt efter en finsk förlaga. Jens Sjögren regisserar tillsammans med Rojda Sekersöz. Dejta sänds i åtta avsnitt och beräknas ha premiär tidig vår 2020.

Några av huvudrollsinnehavarna i SVT:s nya drama-komedi Dejta. Fr v: Peshang Rad, Nova Waldfogel, Maria Sundbom, Bahareh Razekh Ahmadi och Klara Zimmergren. Foto: Johan Bergmark

Några av huvudrollsinnehavarna i SVT:s nya drama-komedi Dejta. Fr v: Peshang Rad, Nova Waldfogel, Maria Sundbom, Bahareh Razekh Ahmadi och Klara Zimmergren. Foto: Johan Bergmark

Ella är en passionerad kock som brinner för sin cateringfirma. Hon har ett par tajta vänner och älskar sina barn, även om tonårsdottern Siri emellanåt håller på att driva henne till vansinne. Men två år efter sin skilsmässa känner hon ändå att något saknas. Samtidigt förstår hon inte hur hon skulle hinna träffa någon när hennes liv ständigt pendlar mellan hektiskt och kaotiskt. Hennes bästa väninna Nilo ger Ella knuffen hon behöver. Hon skapar en profil åt Ella på en dejtingsajt. Det öppnar dörren till en ny värld av romantik, äventyr och besvikelser men också en hel del härlig passion. Men vad är det egentligen Ella vill ha?

Ella spelas av Maria Sundbom, som kunnat ses i Fröken Frimans krig och just nu är aktuell som åklagare i tv-serien Störst av allt. I rollen som Ellas bästa väninna Nilo ser vi Bahareh Razekh Ahmadi, som medverkat i ett flertal uppsättningar på svenska teaterscener, bland annat i Upprorets poet på Göteborgs Stadsteater. Klara Zimmergren gestaltar Ellas ex-svägerska Monica, en klok väninna som också är något av Ellas mentor. Ellas nyanställde kock Paul spelas av Peshang Rad, som kunnat ses i tv-serierna Innan vi dör och Gåsmamman. Den lynniga tonårsdottern görs av Nova Waldfogel. Ellas ex-man David spelas av Christopher Wollter, aktuell i Störst av allt. David är i mångt och mycket Ellas raka motsats, ordentlig och samvetsgrann. Men Ella förlåter honom för det eftersom han är en kärleksfull far till hennes barn. Emelie Jonsson gör Davids nya kvinna Anna, vacker, begåvad, snäll och med ett självförtroende som provocerar Ella.

Dejta är fritt baserad på den finska tv-serien Klikka Mua, skapad av Johanna Vuoksenmaa och Dionysos Films. BR•F, som även producerat succé-serien Innan vi dör, producerar serien i samproduktion med SVT och Nordisk Film & TV Fond. Producenter är Frida Bargo och Fredrik Heinig. Projektledare på SVT är Maria Nordenberg. Ansvarig utgivare: Anna Croneman, programchef för drama på SVT.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: