du läser...
Pr - SVT 1 och 2

Melodifestivalen förstärker ledningen med Christel Tholse Willers i ett Core Team

Inför Melodifestivalen 2020 är ambitionen att skapa en platt och tydlig ledningsorganisation som tillsammans med hela redaktionen ska skapa en överraskande och spännande show för publiken.

Christer Björkman, Anette Helenius, Christel Tholse Willers och Karin Gunnarsson Foto: SVT/Anders Strömquist

Christer Björkman, Anette Helenius, Christel Tholse Willers och Karin Gunnarsson Foto: SVT/Anders Strömquist

– Melodifestivalen och Eurovision Song Contest är två närliggande produktioner där gammal tradition delar och lånar arbetsmetoder och programidéer av varandra. Med Christel Tholse Willers, exekutiv producent, Christer Björkman, senior producent och Karin Gunnarsson, tävlingsproducent, så samlar vi gemensamma erfarenheter i ett Core Team. Det skapar en stabil grund för Melodifestivalen att testa nya idéer och förnya programmet. Vi ser fram emot att få arbeta fram nästa års magiska tv-ögonblick i en underhållande show fyllt av låtar, artister och stories för alla smaker, säger Anette Helenius chef för Melodifestivalen.

Christel Tholse Willers har många års erfarenhet av Eurovision Song Contest och Melodifestivalen. 2015 var hon chef över projektet och sjösatte bland annat hjärtröstningen i Melodifestival-appen.

– Melodifestivalen är ett oemotståndligt uppdrag och det ska bli roligare än någonsin att arbeta med kompetenta och härliga kollegor. Därtill kommer kreativa krafter i form av ett team som brinner för att skapa underhållning med hjälp av kraften i musiken. Jag ser framför mig att vi tillsammans ska bygga en programserie som bjuder på överraskningar, spänning och glädje. Melodifestivalen är för mig ljuset i mörkret och bidrar till att den gråa tiden i februari och mars känns lite mer färgsprakande, säger Christel.

Karin Gunnarsson har jobbat med projektet sedan 2017, som biträdande tävlingsproducent, och tar nu steget fullt ut i rollen.

– Att få gå in i jobbet som tävlingsproducent för Melodifestivalen 2020 tillsammans med dessa tre meriterade kollegor känns fantastiskt! Tillsammans med resten av vår redaktion ska vi förvalta och förädla formatet för Melodifestivalen för att fortsätta beröra, underhålla och engagerar tittarna, säger Karin.

Christer Björkman backar upp hela produktionen i rollen som senior producent.

– Vilket Dream Team! Anette tryggt vid rodret, Christel tillbaka med sitt starka ledarskap och höga kreativa ambitioner och Karin som får testa sina vingar fullt ut i år. Det känns magiskt att få vara del av den här passionerade kvartetten, säger Christer.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: