du läser...
Pr - Discovery Channel

Nicklas Norrby ny vd för Discovery Networks Sweden

Nicklas Norrby

Nicklas Norrby

Nicklas Norrby tar över rollen som vd på Discovery Networks Sweden. Norrby har sedan 2017 varit försäljningsdirektör på bolaget och har tidigare haft flera ledande befattningar inom TV4-gruppen. Samtidigt lämnar Henriette Zeuchner bolaget för att bli skandinavisk vd för Clear Channel.

– Jag är glad att kunna välkomna Nicklas Norrby som ny general manager för den svenska verksamheten och jag är väldigt stolt att vi kan fylla denna position med ett starkt namn från vår egen organisation, säger JB Perrette, President & CEO of Discovery International.

– Jag har jobbat nära Nicklas några år nu. Han är erkänt skicklig, mångfacetterad och har erfarenhet av att leda såväl traditionell som digital medieverksamhet. Han har också passionen och drivet för att fortsätta att transformera vår affär. Det är precis vad vi behöver när vi nu tar nästa stora steg på den svenska marknaden, med alla våra stora tillväxtinitiativ rörande underhållningsdelen och inte minst den kommande lanseringen av Allsvenskan och Superettan samt sommar-OS 2020, säger Perrette.

Nicklas Norrby har arbetat som försäljningsdirektör inom den svenska organisationen sedan 2017 och har tidigare haft flera ledande befattningar inom TV4-gruppen. Norrby ser fram emot den nya uppgiften och har stora ambitioner för verksamheten.

– Jag kunde inte ha tagit mig an rollen i en mer spännande tid med alla förändringar som sker i branschen och de stora satsningarna som vi ska lansera i Sverige nästa år.

– Det ska bli en ära att få leda ett sådant fantastiskt team här i Sverige och jobba ännu närmare mina nordiska och globala kollegor. Vi är väl positionerade på marknaden och vår ambition är att fortsätta öka vår publik på alla plattformar och stärka våra varumärken ytterligare. Jag ser verkligen fram emot nästa kapitel och är tacksam för den inspirerande tiden tillsammans med Henriette, säger Norrby.

Nicklas Norrby kommer att ta över rollen som vd från och med den 1 juli.

Henriette Zeuchner lämnar nu företaget för att bli vd för Clear Channels verksamhet i Sverige, Norge och Danmark.

– Min tid på Discovery har varit intensiv och fantastisk på så många sätt. Jag är oerhört stolt över det lag jag fått möjlighet att bygga och vad vi åstadkommit tillsammans. När jag nu lämnar står vi starkare än någonsin med en sprängfull innehållsportfölj och digitala produkter som verkligen tar för sig. Nicklas och jag har haft ett väldigt nära samarbete och det känns otroligt roligt för mig att nu få se honom gå in i sin nya roll, ett uppdrag som är perfekt för honom.

JB Perrette, President & CEO Discovery Networks International, önskar Henriette Zeuchner all lycka i sin nya roll.

– Henriette har genomfört en imponerande turnaround av den svenska verksamheten under de senaste åren. Hon har byggt upp ett team i världsklass, drivit en framgångsrik ompositionering av vår produktportfölj och inte minst ansvarat för lanseringen av vårt största evenemang i Sverige hittills – vinter-OS i Pyeongchang. Vi är mycket tacksamma för den insats och framgång Henriette har givit företaget, säger Perrette.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: