du läser...
Pr - Discovery Channel, Pr - Dplay, Pr - Kanal 5, Pr - TLC

Starter i december och julhögtidens TV

Cake Wars Christmas special, Discovery Inc  Programledaren Jonathan Bennett

Cake Wars Christmas special, Programledaren Jonathan Bennett, Discovery Inc

Julen är här – med hälsningar från Ullared, humorserier på Dplay och en fortsättning av dokumentärsatsningen på Dplay. Nu i december presenteras fyra av svenska sporthistoriens stora namn i dokumentärer där vi får höra dem själva berätta om sina liv och karriärer: Peter Forsberg, J-O Waldner, Mats Wilander och Magnus Hedman. Dessutom blir det såklart massor av film – bland annat samtliga Harry Potter-filmerna på bästa familjetittartid från juldagen och framåt under helgerna.

Kanal 5 och Dplay

Ullared – julen är här

Måndag 16 december – torsdag 19 december 20.00 på Kanal 5 och Dplay

Nu shoppas tusen juleljus i världens största varuhus. Morgan och Ola-Conny får tomtetips av en världsmästare. Gunnel och Maritta köper julklappar, Ola-Conny fixar grötätartävling och Åke bygger pepparkakshus. Vi möter julbelysningssamlaren Rikard, singelmormorn Anita som vill ha en karl till jul och mycket mycket mer. Redan förra julen fick vi besöka Gekås i juleskrud och måndag och tisdag sänds nya avsnitt av julspecialerna – onsdag och torsdag sänds förra julens specialavsnitt.

I de nya avsnitten möter vi Morgan och Ola-Conny som ska vara butikstomtar och får nyttiga tips av ingen mindre än världsmästaren i tomtande. Stammisen Kjell är orolig för brandrisken med alla stearinljus till jul och köper därför en brandsläckare. Och testar den. Vad är väl jul utan gröt? Vad är väl Ullared utan tävling? Ola-Conny premiärkör den nya grötätartävlingen. Vi träffar även singelmormorn Anita som fixar klappar till sina 17 barnbarn –och raggar karlar till sig själv.

Specialavsnitt av Wahlgrens värld

Onsdag 5 december och torsdag 12 december 20.00 på Kanal 5 och Dplay

Tre generationer Wahlgrens tittar tillbaka på tidigare säsonger av Wahlgrens värld. I varsin soffa reagerar de på vad de ser och vad som hänt sedan dess. Vi får följa Christina och Hans, Pernilla och Jessica samt Bianca och Lovisa som återupplever gamla minnen och berättar vad som egentligen hände.

Sommaren med släkten

Säsong 4 kommer i december till Dplay

Släkten är som vanligt värst. I fjärde säsongen av tittarfavoriten Sommaren med släkten återvänder vi till det inte alltid så idylliska semesterparadiset Räknäs i den svenska skärgården. Våra vänner Åsa, Jens, Carro och Bobo bråkar som vanligt med sina svärföräldrar och brottas (bokstavligen!) med tjuriga grannar. Dessutom får vi lära känna Noras nya pojkvän, Jens skändar en flagga av misstag, Carro hamnar i polisjakt på vattenskoter… ja, allt det där som hör sommar och semester till. I huvudrollerna ser vi som alltid Peter Magnusson och Rakel Wärmländer som Jens och Åsa, Christopher Wagelin och Christine Meltzer som Carro och Bobo, samt Anki Lidén och Krister Henriksson som Åsa och Carros föräldrar Ingrid och Gunnar. I detta kaotiska sommarnöje återser vi såklart även Jonas Karlsson, Martina Haag, Olle Sarri och många fler kända ansikten.

Helt perfekt

Säsong 3 kommer i december till Dplay

Äntligen! Dags för en tredje säsong av kritikerhyllade och flerfaldigt Kristallennominerade komedisuccén Helt perfekt där vi följer skruvade versioner av skådespelarna Johan Petersson, hans sambo Eva Röse och deras vänner. Det självupptagna paret hamnar ständigt i nya och obekväma situationer, ofta på grund av Johans monumentala oförmåga att sätta stopp och säga nej. Vi återser givetvis vännerna Adam Pålsson och Johan Ulveson samt ett stort antal kända svenskar i större och mindre gästroller. När vi möter Johan och Eva igen så är de på väg att ta sin relation till nästa nivå – separation. Eva har vänner som gått skilda vägar och anser därmed givetvis att detta är vad ett modernt förhållande behöver.

Julbonanza på Dplay

Hela december på Dplay

För den som vill se mer inspirerande julbakning och storslagna pepparkakshustävlingar har Dplay en hel tomtesäck full av julspecialer och serier som Cake wars: Christmas, Giada’s holiday handbook, Gingerbread giants special, Holiday baking championships, Holiday gingerbread showdown, White house Christmas och Christmas cookie challenge. Dessutom kan man såklart återse tidigare julars Dessertmästarnas jul och Julbak med dessertjuryn.

Dplay-dokumentärer

Dplay dokumentär: Välkommen till Foppaland

Publiceras 17 december på Dplay

Efter en makalös hockeykarriär, inte minst i NHL, har Peter Forsberg sadlat om och blivit en framgångsrik entreprenör. I Välkommen till Foppaland får vi en inblick i Peters nya liv i Schweiz där lyxbåtar & bilar samsas med småbarnsåtaganden. Och på en skomässa i Milano berättar Foppas fru Nicole Nordin om familjens logistik-utmaningar och framtidsplaner.

Dplay dokumentär: J-O Waldner: Bollkungen från Bredäng

Publiceras 17 december på Dplay

När J-O Waldner debuterade i Stockholmsklubben Spårvägen som tolvåring nådde han knappt över pingisbordet. Men alla insåg direkt att här fanns en bolltalang utöver det vanliga. 38 år senare, med både OS- och VM-guld i bagaget, avslutades en sagolik karriär i samma klubb inför överfulla läktare. I J-O Waldner: Bollkungen från Bredäng tar J-O oss med till bordtennisens hemland Kina där han för alltid skrivit in sig i historieböckerna efter Sveriges bragdvinst i lag-VM 1989. Vi återser sista matchen i karriären och får se aldrig tidigare visade barndomsbilder. Medverkar gör även bordtennisgenier som Mikael ”Äpplet” Apelgren och Jörgen Persson samt musikproducenten Alexander Kronlund.

Dplay dokumentär: Game, set och Mats Wilander

Publiceras 17 december på Dplay

När Mats Wilander var en ung grabb i småländska Torpsbruk gjorde hans pappa om företagsparkeringen till en provisorisk tennisplan. Där och då inleddes en av Sveriges mest framgångsrika idrottskarriärer någonsin. Sedan dess har allt handlat om tennis. Som spelare, tränare eller, som idag: uppskattad kommentator och programledare på Eurosport. I Game, set och Mats Wilander följer vi med till Växjö Tennisklubb där karriären började, följer Mats arbete under Wimbledon och hör legendarer som John McEnroe, Goran Ivanisevic, Jonas Björkman och Henri Leconte dela med sig av sina minnen av spelaren och människan Mats Wilander.

Dplay dokumentär: Magnus Hedman: Andra halvlek

Publiceras 17 december på Dplay

Magnus Hedman är målvaktsbegåvningen från Vårby Gård i Stockholm som blev en av våra största fotbollsspelare under 90-talet som landslagmålvakt och proffs i England. Magnus gifte sig med popstjärnan Magdalena Graaf och livet lekte med fester, lyxbilar, resor och fester. Men glamouren förvandlas till nattsvart kaos när karriären tar slut och Magnus ersätter kickarna från fotbollen med knark. I Magnus Hedman: Andra halvlek berättar Magnus själv öppenhjärtigt om kraschen när hans missbruk slog hans liv och familj i spillror och stegen tillbaka från missbruket. Han berättar om en svår barndom och vi följer med när Magnus återser fansen i Coventry och delar sin historia med dem. I dokumentären medverkar även bland andra exfrun Magdalena Graaf, sönerna Lance och Tristan samt förre förbundskaptenen Tommy Söderberg.

 

Film

Film 21.00

Från 13 december sänds storfilmer varje dag 21.00 på Kanal 5

Från Lucia sänder Kanal 5 storfilmer varje dag 21.00 rakt igenom alla helger. 25-27 december sänds Sagan om ringen-trilogin tre kvällar på raken och från juldagen sänds samtliga Harry Potter-filmer på familjefilmstid (kring 18.00). Bland övriga filmtitlar finns King Arthur: Legend of the sword, Maleficent, Star wars: The Force awakens, Fantastiska vidunder och var man hittar dem men även mini-klassikerna Bridget Jones dagbok (på nyårsdagen) och Om en pojkeFörutom filmserierna Sagan om ringen och samtliga Harry Potter-filmer sänds även en hel rad av superhjältefavoriterna: Ant-Man, Wonder Woman, Batman begins, Batman vs Superman: dawn of justice och Suicide squad.

Familjefilm

Samtliga Harry Potter-filmerna sänds med start på juldagen på Kanal 5

Filmer som lämpar sig för hela familjen sänds icke desto mindre under helgerna. Bland titlarna finns animerade Trolls, Babybossen, Storkarna, Big hero 6, Insidan ut, Flygplan 2, Strange magic samt Dumma mej 3 på nyårsdagen. Dessutom sänds samtliga Harry Potter-filmerna med start juldagen vid 18-tiden alla dagar – utom nyårsafton när det blir en kort Harry Potter-paus för att äta nyårsmiddag.

 

Sport

 

Innebandy-VM

7-15 december på Dplay och Kanal 9 med finalen 15 december på Kanal 5

December månad bjuder på en riktig innebandyfest. Mellan 7-15 december avgörs innebandy-VM på damsidan i schweiziska Neuchâtel. Sverige har aldrig förlorat en VM-final tidigare och är tillsammans med Finland, Schweiz och Tjeckien, favoriter i turneringen. Discovery och Eurosport mönstrar en stark trupp till att bevaka turneringen. Isabel Boltenstern programledare sändningarna och tillsammans med henne i studion finns Ann-Sofie Sundholm. Matcherna kommenteras av Niklas Jarelind och förra landslagsspelaren Sofie Andersson. Matcherna sänds på Dplay, Kanal 9 och finalen på Kanal 5.

Vintersport

Nyårsdagsbackhoppning i Garmisch-Partenkirschen

I december är det full fart på vintersportens världscuper på Eurosports kanaler. Inklusive den klassiska tysk-österrikiska backhopparveckan med nyårsdagshoppningen i Garmisch-Partenkirchen som en av deltävlingarna. De andra är Oberstdorf (29/12), Innsbruck (4/1) och Bischofshofen (6/1). Bland övriga vintersport hittar vi alpint, längdåkning, skidskytte, nordisk kombination, freestyle och snowboard. Från långloppscupen Ski Classics direktsänds italienska La Venosta 14 december på Kanal 9.

Discovery Channel

Man vs bear

Premiär fredag 27 december 21.00

I Man vs bear tar extremt vältränade mänskliga deltagare sig an utmaningar som har skapats för att efterlikna skogens härskare björnens dagliga liv. I varje avsnitt kommer människors kraft ställas mot björnens styrka i en helt unik tävling i det vilda Bear mountain, Utah. Tävlingen kommer att sätta deltagarnas styrka, hastighet, vighet och uthållighet på prov för att se om de skulle klara att vinna över björnen.

Favoriter tillbaka

I december på Discovery Channel

Sjätte säsongen av Kindig customs startar 9 december och även tittarfavoriten Wheeler Dealers är tillbaka med nya avsnitt ur femtonde säsongen 9 december. Fjortonde säsongen av Salvage hunters startar 18 december – Drew Pritchard och hans kompis Tee John är som vanligt ständigt på jakt efter dyrgripar. De styr kosan till Frankrike och startar i Paris för att sedan ta sig till Normandie och besöker de bästa antikhandlarna och marknaderna i jakt på unika och udda föremål.

TLC

S’mothered

Premiär torsdag 5 december 21.00

I nya serien S’mothered får vi följa fyra mor och dotter-duos som är mer än bara mor och dotter. Deras nära relationer väcker ofta frågor från omgivningen och ställer till med konflikter mellan dem och deras partners eller övriga släktingar. I serien följer vi Dawn och Cher som trots ålderskillnaden är mer som tvillingar än mor och dotter. Deras nära relation ska dock komma att sättas på prov när Cher avslöjar en stor hemlighet för sin mamma. Mamma Sunhe och hennes dotter Angelica har en ovanligt nära relation – de sover till och med i samma säng. Trettioåriga Angelica och Sunhe har alltid bott ihop och när Angelica berättar att hon vill flytta ihop med pojkvännen är det bäddat för kris. Kathy och Cristinas relation ifrågasätts av familjen eftersom mamma Kathy ofta tar på sig föräldrarollen för Cristinas barn. Mamma Sandra och hennes dotter Mariah gör allt ihop – inklusive dubbeldejter. Deras kompislika relation gör att Sandra ofta kliver ur mammarollen och följer med Mariah ut och festar.

Masterchef Australia

Säsong 11 startar onsdag 1 januari med mini-marathon 18.00

Elfte säsongen av tittarnas favoritmattävling startar redan på nyårsdagen med ett mini-marathon på tre avsnitt. Säsongen blir den sista för namnkunniga domartrion Gary Mehigan, Matt Preston och George Calombaris som spelat in Master Chef Australia i ett decennium.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: