du läser...
Ny - Discovery Networks, Ny - Kanal 5, Ny - Kanal 9

Discovery tar över de exklusiva rättigheterna för Allsvenskan och Superettan

Från och med den 1 januari 2020 tar Discovery Networks Sweden över de exklusiva rättigheterna till Svensk Fotboll och därmed Allsvenskan och Superettan i ett avtal som sträcker sig över säsongen 2025. Samtliga 480 matcher från Allsvenskan och Superettan kommer att visas på Dplay där ett årsabonnemang kostar 299 kr per månad medan ett månadsabonnemang kostar 349 kr per månad. Dessutom kommer ca 30 matcher att visas på våra stora linjära plattformar, Kanal 5 och Kanal 9.

Allsvenskan Superettan DplayEtt stort sportår stundar på Discovery Networks Swedens plattformar med sommar-OS i Tokyo som en av höjdpunkterna. Dessutom fortsätter Malmö FF:s Europaäventyr och på de brittiska öarna ska både FA-cupen och ligacupen avgöras.

2020 är också året då Discovery officiellt tar över de exklusiva rättigheterna för Allsvenskan och Superettan i fotboll. Det sexåriga avtalet, som tecknades tillsammans med Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) i mars 2017, innebär att det på Discoverys plattformar kommer att visas 480 matcher från Allsvenskan och Superettan under året plus kvalmatcher.

Kostnaden för ett årsabonnemang på Dplay där du som konsument kan se samtliga 480 matcher kommer att ligga på 299 kr per månad medan ett månadsabonnemang kostar 349 kr per månad.

Men den som gillar svensk fotboll behöver inte vänta till april för att se sitt favoritlag spela. Redan i januari visas ett antal försäsongsmatcher och den som väljer att skaffa ett månadsabonnemang under januari bjuds på halva kostnaden i två månader. Priset blir därmed 175 kr per månad för att se försäsongsmatcher med ditt favoritlag, FA-cupderby mellan Liverpool och Everton, ligacupderby mellan Manchester United och Mancester City samt det bästa från ATP-touren i tennis och mycket annat.

– Vi har väntat länge på att få ta över landets hetaste rättighet och nu är det äntligen dags. Vår ambition är att komma närmare den svenska elitfotbollen och förutom matcherna även berätta historierna utanför planen. Vi vill vara nära supportrarna, känslorna och spelet och kommer att vara det genom att ha fler kameror på plats, satsa på statistik och analys och inte minst röra oss ute i hela fotbolls-Sverige, säger Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks Sweden.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: