du läser...
Ny - SVT, Pr - SVT 1 och 2

Diamond League i SVT

Den 14 augusti är det äntligen säsongspremiär för friidrottens Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna från Diamond League kommer att sändas i SVT och TV4 de kommande fem säsongerna. Den försenade säsongspremiären sker i Monaco, med bland andra svenske stavhoppsstjärnan Armand Duplantis i startfältet, och sänds i SVT.

 Diamond League, Foto: Bildbyrån

Diamond League, Foto: Bildbyrån

Rättighetsavtalet sträcker sig över säsongen 2024, SVT och TV4 sänder under de kommande fem säsongerna hälften av tävlingarna vardera.

– Stora svenska mästerskapsframgångar de senaste åren har verkligen ökat svenska folkets intresse för friidrott, något vi ser i höga tittarsiffror i SVT1 och SVT Play. Det känns därför väldigt bra att vi nu säkrat ett långt avtal kring Diamond League så våra tittare kan fortsätta att njuta av friidrott i världsklass och följa de bästa i deras satsningar mot EM och VM, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Liksom all annan idrott har friidrottens Diamond League påverkats av den pågående corona-pandemin. Säsongen var planerad att starta i maj, men sex av tävlingarna har ställts in helt och hållet och två har avgjorts som uppvisningstävlingar. Nu återstår preliminärt sju tävlingar i kalendern, och fyra av dessa kommer att visas i SVT.

– Man har lidit med de aktiva som förberett sig länge i ovisshet, skönt att de äntligen får tävla. Det har tävlats i modifierad form men det här blir den första internationella tävlingen som blir någorlunda normal och då höjs pulsen. Jag ser såklart extra mycket fram emot att se Duplantis i en riktig kraftmätning, säger SVT:s friidrottsexpert Alhaji Jeng.

Förutom premiären i Monaco är av höjdpunkterna ur svenskt perspektiv naturligtvis tävlingen på hemmaplan i Stockholm, som avgörs den 23 augusti och även den sänds i SVT.

– Glädjande att det blir en gala på Stockholms stadion också detta märkliga år. Det finns ett sug hos alla idrottare att få tävla, så det kan bli en fin kväll även med de annorlunda förutsättningar som råder, säger Jacob Hård, SVT:s friidrottskommentator.

SVT:s sändningar kommenteras av Jacob Hård tillsammans med expertkommentatorerna Alhaji Jeng och Kajsa Bergqvist.

Så här sänds Diamond League 2020:
SVT fredag 14 augusti, Monaco
SVT söndag 23 augusti, Stockholm
TV4 onsdag 2 september, Lausanne
SVT fredag 4 september, Bryssel
TV4 torsdag 17 september, Rom
SVT fredag 25 september, Doha*
TV4 lördag 17 oktober, Shenzhen*
*tävling ej bekräftad

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: