du läser...
Ny - NENT Group, Ny -Viasat

NENT Group släpper ‘Två systrar’ som nästa originalproduktion

  • ‘Två systrar’ är baserad på Hannah Widell och Amanda Schulmans bästsäljande romaner
  • Widell och Schulman är två av Sveriges mest högprofilerade mediepersonligheter
  • NENT Group planerar att släppa minst 30 originalproduktioner under 2020
Dilan Gwyn Julia Ragnarsson Photo Susanne Kindt

Dilan Gwyn Julia Ragnarsson Photo Susanne Kindt

Nästa Viaplay Original från Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledande streamingföretag, blir den svenska dramaserien ‘Två systrar’. Serien i åtta delar är baserad på de bästsäljande romanerna av de svenska medieprofilerna Hannah Widell och Amanda Schulman och produceras av Yellow Bird (‘Millennium’; NENT Groups ‘Det som göms i snö’). ‘Två systrar’ har exklusiv premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay i Norden och Baltikum under 2021.

Från poddar till bloggar och med en trilogi framgångsrika romaner är Hannah Widell och Amanda Schulman två av Sveriges mest högprofilerade mediepersonligheter. ‘Två systrar’ blir första gången som deras böcker adapterats till en serie. Serien skildrar olikheterna i vardagen de två unga Stockholmssystrarna Alicia (Dilan Gwyn: NENT Groups ‘Älska mig’) och Vanessa (Julia Ragnarsson: ‘Min faster i Sarajevo’) möter när de bygger sina karriärer, förälskar sig och inser att växa upp också kan betyda att växa ifrån varandra.

Filippa Wallestam, Chief Content Officer, NENT Group: “Fler än 200 000 Instagram-följare och 400 poddavsnitt visar på Hannah Widell och Amanda Schulmans otroliga räckvidd och vi förväntar oss ett stort intresse i Viaplays banbrytande adaption av deras succéromaner. ‘Två systrar’ blandar ljuset och mörkret samtidigt som frågan ställs hur långt vårt ansvar för de vi älskar ska gå. Det här är en skarp och relevant historia berättad av några av Nordens mest talangfulla kvinnliga kreatörer, både framför och bakom kameran.”

Hannah Widell: “Alicia och Vanessa är två karaktärer som ligger oss väldigt nära, och sedan första sidan skrevs har vi fantiserat om att få se all kärlek, svärta och ångest komma till liv i ett tv-drama. Vi är därför otroligt glada och tacksamma för den här serien, det är en dröm som går i uppfyllelse.”

‘Två systrar’ (engelsk titel: ‘Two Sisters’) har skapats av Julia Lindström (‘Hjerteslag’), som även står för regin och är skriven av Amy Black Ndiaye (NENT Groups ‘Wisting’). Serien produceras av Alexia Wennberg, Cecilia Forsberg och Georgie Mathew på Yellow Bird. Inspelningarna i Stockholm drog igång denna vecka.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: