du läser...
Pr - SVT 1 och 2

Lerins sommarö – seriestart

Den 25 november är det seriestart för Lerins sommarö där Lars och Junior bjuder in gäster och lärlingar till sitt sommarparadis och under ett par dagar umgås och målar tillsammans. Sommaren avslutas med en färgstark utställning i sjöboden med verken de skapat och så blir det brasiliansk dans på bryggan. Här är gästerna som kommer på besök: Kalle Moraeus, Hanna Hellquist, Marianne Mörck, Marika Carlsson, Fredrik Wikingsson och Erik Lundin.

Junior och Lars Lerin på sin sommarö. Foto: Stina Stjernkvist/SVT.

-Det var väldigt roligt att få välkomna gästerna till sommarön. Trots corona gick inspelningarna bra i det soliga vädret. Inga problem. Och det regnade bara en dag. Vi fick tillfälle att lära känna varandra och prata om både det ljusa och mörka i livet. Många fina möten i den underbara skärgården kring Fjällbacka och Väderöarna. Makrillfiske, matlagning, måleri och musik, säger Lars Lerin.

Avsnitt 1: Kalle Moraeus och lärlingen Birgitta Corbell
I säsongens första avsnitt gästas Lars och Junior av lärlingen, livsnjutaren och glädjespridaren Birgitta Corbell tillsammans med musikanten och programledaren Kalle Moraeus. Birgitta lär Kalle att måla hästar. Och Kalle får också chans att kompa Birgitta när hon sjunger Evert Taube. En helt vanlig ovanlig dag hos Lars och Junior med andra ord.

Avsnitt 2: Hanna Hellquist och lärlingen Per Anteryd
I säsongens andra avsnitt gästas Lars och Junior av lärlingarnas egen danskung och livsentusiast Per Anteryd tillsammans med krönikören och radio-programledaren Hanna Hellquist. Lars visar Hanna en plats han vill måla av. Och så blir det nästan bryggdans också, när Per kör dansuppvisning i sjöboden.

Avsnitt 3: Marianne Mörck och lärlingen Helene Holmström
I säsongens tredje avsnitt gästas Lars och Junior av två kattälskare – lärlingen Helene Holmström  och skådespelaren och operasångaren Marianne Mörck. Helene ger Marianne färg-tips och avslöjar hemligheten bakom en riktigt bra kattmålning. Och Lars testar fiskelyckan ihop med Marianne, som visar sig vara en fena på fiske.

Avsnitt 4: Marika Carlsson och lärlingen James Andersson
I säsongens fjärde program får Lars och Junior besök av lärlingen och cosplay-fantasten James Andersson och ståuppkomikern Marika Carlsson. Marika målar med sand och snäckor och letar efter strandfynd tillsammans med Lars James äter ostron för första gången, som han plockat alldeles själv. Dessutom får Junior hjälp i köket av journalisten och matälskaren Janne Josefsson.

Avsnitt 5: Fredrik Wikingsson och lärlingen Dennis Hjalmarsson
I säsongens femte program gästas Lars och Junior av lärlingen och framtidsvisionären Dennis Hjalmarsson tillsammans med journalisten och programledaren Fredrik Wikingsson. Fredrik upptäcker att han gillar att måla, trots att han inte kan. Dennis målar ett överraskande porträtt av Fredrik. Dessutom besöker de Väderöarna och känner historiens vingslag ihop med Lars och Junior.

Avsnitt 6: Erik Lundin och lärlingen Jessica Eneroth
I säsongens sjätte och sista program får Lars och Junior besök av lärlingen och konstnärssjälen Jessica Eneroth och rap-artisten och ordkonstnären Erik Lundin. De målar porträtt av varandra och Erik får många bra målartips av Jessica.  Sommaren avslutas i en färgstark utställning och brasiliansk dans på bryggan.

SVT1 onsdag 25 november kl. 21.00 (Avsnitt 1 av 6)

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: