du läser...
Pr - TV2 Norge

Så blir julen på norska TV 2

Høytiden – og oppladningen til den – blir full av godbiter for TV 2-seerne. Det blir «Julekveld hos Prøysen» hvor Bjarne Brøndbo inviterer fem kjente kvinner til Prøysenhuset for gode samtaler og juletradisjoner, Katrine Moholt tar med datteren Evelina som medprogramleder for «Håp i ei gryte» og inviterer til julekonserter, og Helene Olafsen og Stian Blipp inviterer til juledugnad og underholdning i «Senkvelds juledugnad».

Filmer som står på sendeplanen er blant andre «Love Actually», «The Holiday», «Flåklypa Grand Prix» og «Olsenbanden»-filmene, samt familiefilmer fra Caprinos eventyrlige verden.

Det blir seriepremiere på «Hjerteslag» – sesong 3 og «Alex & Aune», og flere spennende internasjonale seriefavoritter.

Nedtellingen til jul starter med flere julekalendere som nye «Tinka og Kongespillet» og klassikerne «The Julekalender» og «Julefergå». Lille julaften og julaften er «God jul Norge» med Vår Staude, Cathrine Fossum og Wenche Andersen klare til å sette oss i den riktige stemningen før julen ringes inn.

Her presenteres julemåneden fra TV 2:

Julekalendere, julespesialer og premierer: 


«Julekveld hos Prøysen» fra 7. desember 
Alf Prøysen er en viktig del av den norske juletradisjonen, og i 2020 er det 50 år siden Prøysen gikk bort. Programleder Bjarne Brøndbo har invitert fem sterke kvinner som gjester til Prøysenhuset på Ringsaker for å gi oss den beste inngangen til jula. I fem førjulsprogram blir det nære samtaler, stemningsfull musikk, den beste julematen og gode tips til julepynting. Gjestene Ina Wroldsen, Camilla Pihl, Solveig Kloppen, Anneli Drecker og Janne Formoe byr på seg selv gjennom personlige historier og sanger. På scenen møter vi også artister som Knut Anders Sørum, Hilde Louise Asbjørnsen, D.D.E., Thomas Brøndbo og Pernille Øiestad Svendsen.
Episodene sendes slik på TV 2:
* 7. desember kl. 21.40 episode 1 med Ina Wroldsen
* 9. desember kl. 21.40 episode 2 med Camilla Pihl
* 14. desember kl. 21.40 episode 3 med Solveig Kloppen
* 16. desember kl. 21.40 episode 4 med Anneli Drecker
* 20. desember kl. 21.45 episode 5 med Janne Formoe
(Episodene blir tilgjengelig på TV 2 Sumo fra kl. 03.00 den aktuelle dagen.)


«Håp i ei gryte» fra 13. desember
Katrine Moholt og datteren Evelina Harstad Moholt tar oss med gjennom fire episoder av «Håp i ei gryte». Frelsesarmeen inviterer til konserter med fokus på deres arbeid for blant andre barn, familier og mennesker med rusproblemer. En rekke av landets artister stiller opp for årets julegryteaksjon og fremfører våre kjente og kjære julesanger, blant andre Ulrikke Brandstorp, Hanne Krogh og Marcus og Martinus.
«Håp i ei gryte» vises 13., 16., 17. & 20. desember kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.


«Senkvelds juledugnad» – lørdag 19. desember
TV 2 og Røde Kors inviterer til «Senkvelds juledugnad» – en direktesendt TV-sending til inntekt for Røde Kors sitt arbeid for barn i krig og konflikt. Programlederne Stian Blipp og Helene Olafsen inviterer til en varm juledugnad fylt med kjente artister, gjester og underholdningsinnslag. Den landsdekkende «Fadderduellen» ledes av kjente ansikter i kjendispanelet. Hvilken landsdel klarer å skaffe flest Røde Kors-faddere?Som Røde Kors-fadder bidrar du til at barn som vokser opp i krig og konflikt får tilgang på helsehjelp, rent vann og medisiner. Sammen skaper vi julens fineste gave, til de aller minste som trenger oss mest.
«Senkvelds juledugnad» vises lørdag 19. desember fra kl. 20.30 på TV 2 og TV 2 Sumo


«Truls à la Hellstrøm julespesial» – sesong 4 – tirsdag 22. desember
I år skal Eyvind lære Truls å lage lutefisk. Julemiddagen skal serveres til noen spesielt inviterte gjester. I tillegg trenger julenissen hjelp fra Truls og Eyvind til å være nisser på en tradisjonell juletrefest.
«Truls á la Hellstrøm julespesial» – sesong 4, vises tirsdag 22. desember kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo

To tidligere julespesialer med den populære duoen ligger også tilgjengelig på TV 2 Sumo:
«Truls à la Hellstrøm – Julespesial» fra 2. sesong der Eyvind og Truls reiser på hyttetur for å ha sitt julebord. Truls lærer å lage Hellstrøms ribbe mens en noe motvillig Eyvind blir med for å hogge juletre og gå julebukk.
«Truls à la Hellstrøm – Julespesial» fra 3. sesong hvor Truls og Eyvind inviterer gjester til en spesiell julemiddag. Sammen med Petter Nyquist skal de lage pinnekjøtt med dessert. Gjestene er bekjente av Petter fra gatemiljøet i Oslo.


«God jul Norge» – lille julaften 23. og julaften 24. desember
Lille julaften og julaften er Vår Staude, Cathrine Fossum og Wenche Andersen på plass og byr på julestemning fra Aker Brygge. Det blir gode gjester, fine historier, musikk, julemat og alt om juleværet. Finn Schjøll er også på plass julaften for å gi oss tips for pynting av julebordet.
«God jul Norge» vises 23. og 24. desember fra kl. 08.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Julekalendere:


1.-24. desember – «
Tinka og Kongespillet»
Julekalenderen bygger videre på «Tinkas Juleeventyr», der Tinka fant ut at hun var halvt nisse og halvt menneske. Nå blir hun kronprinsesse, men så kommer ikke kongen hjem fra sin rundreise i Nissenes rike. Det utløser et kongespill, en kamp mellom en representant fra hver av rikets regioner. Tinka som er den nye kronprinsessen må stille.
«Tinka og Kongespillet» vises fra 1. desember på TV 2 Sumo
«Tinkas Juleeventyr» er også tilgjengelig på TV 2 Sumo.


1.-24. desember – «The Julekalender»
Gjensyn med Gjertrud, Olav og nissene. «The Julekalender» ble vist på TV 2 første gang i 1994, og den utradisjonelle julekalenderen ble en stor suksess. «Det e’ bærrelækkert» og «bob bob» ble innført i det norske vokabular og «Støveldance» ble en slager på diskotek landet rundt.Nå er det tid for en ny runde av kultserien. Hver dag fram til jul kan du følge den populære kultserien med The Travellin’ Strawberries. Historien handler blant annet om potetbøndene Olaf og Gjertrud Sand. De er i full gang med juleforberedelsene i det lille huset sitt i Trøndelag.
«The Julekalender» vises hver dag fra 1. fra 24. desember på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo


1.-24. desember – 
«Julefergå»
Gjør deg klar til et gjensyn med den vanvittige historien om «Julefergå».
Bli med om bord på den litt spesielle fergen «MF Svelå». Her møter du det svelespisende persongalleriet med kioskdama Wenke i spissen, billettørene Trond og Roger, skipperen, maskinisten og fergegeita Einar.Denne julekalenderen ble først sendt på TV 2 i 1995. Det er nok en gang klart for jazz og svele som faste ingredienser.
«Julefergå» vises hver dag fra 1. fra 24. desember på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.

Filmer i julen:


«Olsenbanden»-filmene– fra 21. desember
En fast tradisjon i julen har blitt «Olsenbanden»-filmene som vises fra 21. desember og gjennom hele julen på TV 2 Zebra. Få med deg alle de 14 klassiske filmkomediene med Egon, Benny og Kjell.


«Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa» – lille julaften 23. desember
Endelig skal det avgjøres hvilken bygd som er best, Flåklypa eller Slidre. Øvelsen er det tradisjonsrike Osteløpet, og optimisten Solan er Flåklypas representant. Han er så seierssikker at han i hemmelighet har veddet bort både Reodor Felgens verksted og huset de bor i. Men Slidre stiller med meieribestyrer Kleppvold, som gjør hva som helst for å vinne. Han får med seg gorillaen Emanuel Desperados, i tillegg til muntrasjonsrådet Olram Slåpen fra Bergen. Og plutselig er seieren kanskje ikke så sikker som Solan trodde.
«Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa» vises 23. desember kl. 19.20 på TV 2 og TV 2 Sumo


«
Love Actually»– lille julaften 23. desember
Stjernespekket romantisk komedieklassiker om en rekke mennesker, relasjoner, og jakten på kjærlighet i London i juletider. Vi møter alt fra nye kjærlighetsforhold, lange ekteskap, varme vennskap, og selveste statsministeren som blir forelsket i en medarbeider. Richard Curtis har skrevet manus og er regissør for filmen som har blitt en fast juletradisjon for mange.
«Love Actually» – 23. desember kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo


«Caprinos eventyrlige verden» – julaften 24. desember
Det blir kjente og kjære eventyr basert på Thorbjørn Egners bøker fra formiddagen på julaften, med «Gutten som kappåt med trollet», «Sjuende far i huset», «Reveenka», «Veslefrikk med fela», «Karius og Baktus», og «Askeladden og de gode hjelperne». (Vises også 1. juledag 25. desember fra kl. 09.40)
«Caprinos eventyrlige verden» – 24. desember fra kl. 12.20 på TV 2 og TV 2 Sumo


«Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» – julaften 24. desember
Solan, Ludvig og Reodor er tilbake. Det nærmer seg jul, og Flåklypa Tidene-redaktør, Frimand Pløsen, har lovet bygda snø. Når Ludvig ønsker seg det samme, er ikke oppfinner Reodor Felgen vanskelig å overtale til å bygge verdens kraftigste snømaskin. Men så forsvinner Reodor, og så forsvinner snømaskinen, og da må Solan og Ludvig stelle i stand til jul alene. Hvis de rekker det, etter å ha reddet Flåklypa fra verdens verste snøstorm. For å tukle med naturen – det er farlig det.
«Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» – julaften 24. desember kl. 19.25 på TV 2 og TV 2 Sumo


«Flåklypa Grand Prix» – 1. juledag 25. desember kl. 19.25
Til glede for både gamle tilhengere og nye generasjoner viser TV 2 Ivo Caprinos mesterverk fra 1975, ”Flåklypa Grand Prix”. Sykkelreperatør Reodor Felgen bor med sine hjelpere Solan og Ludvig på en fjelltopp i den lille bygda Flåklypa. Når kjeltringen Blodstrupmoen rapper en av Reodors tegninger til en vidunderbil, ruster de tre seg til kamp – i tidenes bilrace.
«Flåklypa Grand Prix» 1. juledag 25. desember kl. 19.25 på TV 2 og TV 2 Sumo

«Solan og Ludvig: Månelyst i Flåklypa» – 2. juledag 26. desember
Solan og Ludvig-trilogien avsluttes med en spektakulær måneferd som tar Flåklypa-universet til nye høyder. Et nytt, internasjonalt månekappløp er i gang. Det norske bidraget ledes av den briljante oppfinneren Reodor Felgen, med Solan og Ludvig som modige astronauter.
«Solan og Ludvig: Månelyst i Flåklypa» 2. juledag 26. desember kl. 19.20 på TV 2 og TV 2 Sumo

«Store vennlige kjempe»– 2. juledag 26. desember
Sofie møter den Store Vennlige Kjempe, som til tross for hans litt skumle utseende viser seg å være en godhjertet figur. Store Vennlige Kjempe er utstøtt av de andre kjempene fordi han i motsetning til dem, ikke liker å spise små søte barn. SVK – Store Vennlige Kjempe er basert på boken med samme navn av den populære barnebokforfatteren Roald Dahl.
«Store vennlige kjempe» – 2. juledag 26. desember kl. 16.00 på TV 2 og TV 2 Sumo


«The Holiday» –2. juledag 26. desember
Romantisk suksesskomedie om amerikanske Amanda (Cameron Diaz) og engelske Iris (Kate Winslet) som begge har blitt sviktet av mennene i livene sine. Når de finner hverandre på et husbytte-nettsted bestemmer de seg for å bytte liv med hverandre i to uker – et hus i California mot en hytte i England. Byttet innebærer nye møter og uante følger. I andre roller finner vi Jude Law og Jack Black.
«The Holiday» vises 2. juledag 26. desember kl. 21.40  på TV 2 og TV 2 Sumo


Barne- og familiefilmer som hører julen til finner du også på TV 2 Sumo:
«Snekker Andersen og julenissen», «Grinchen», «Ekspedisjon Knerten», «Karsten og Petras vidunderlige jul», «Timmys jul», «Julekongen – full rustning», «Gubben og katten – tidenes gladeste jul», «Gubben og katten – nissemaskinen», «Astrid Lindgrens jul», «Jul i historiehulen» og mye mer for de aller minste fra Oiii-universet.

Klassiske filmer som hører julen til er også tilgjengelig på TV 2 Sumo, og det beste er at du kan se dem når det passer deg best. Noen av filmene som ligger tilgjengelig er «Love Actually», «The Holiday», «Bridget Jones’ dagbok», «Harry Potter»-filmene, «Love the Coopers», «Jeg kommer hjem igjen til julen», «I´m not ready for Christmas», «Christmas land» og «Hjelp det er juleferie».

Nye serier i julen: 


«Alex & Aune» – premiere 30. november
Alex Rosen og Aune Sand møttes på Torpet Kjendis i 2018 og falt pladask for hverandre. Men de fikk knapt et døgn sammen før Alex røk ut av konkurransen. Siden har begge hatt et ønske om å bli bedre kjent, og nå skjer det. De har ryddet kalenderen og i fem uker frem mot St. Hans skal de bli bedre kjent! Og ikke bare med hverandre, for Alex har valgt location for deres forbrødring; det fineste stedet han vet om, nemlig lille Bleik, i Vesterålen. Og i Nord-Norge, helt ytterst i havgapet på Andøya, ligger det lille tettstedet Bleik med knappe 450 innbyggere. Her har Alex seilt forbi, kjørt gjennom – og blitt helt bergtatt! Lytterne hans på Radio Rock har til og med kåret det til Norges vakreste tettsted. Men Alex har aldri fått tilbringe tid her, derfor har han bestemt at det er her han og Aune skal bli bedre kjent. Her skal de knytte vennskapsbånd, ikke bare til hverandre, men også til stedet og folkene som bor her.
«Alex & Aune» er tilgjengelig på TV 2 Sumo fra 30.11. Vises på TV 2 fra 6. januar.


«Hjerteslag» – sesong 3 – premiere 13. desember
I sesong tre av «Hjerteslag» kommer den endelige syretesten for Mio og Anders når de to får erfare hva det egentlig innebærer å være småbarnsforeldre. Datteren Mike er nå et halvt år gammel, nyforelskelsen er borte, og det som før var tiltrekkende motsetninger er nå evige kimer til konflikt. Anders prøver så godt han kan å redde den lille familien sin, og frir derfor til Mio. I et lite, vidunderlig øyeblikk kan det se ut som om at Mio og Anders skal få sin lykkelige slutt, men så møter Mio den svenske bartenderen Lucas og alt blir snudd på hodet.
«Hjerteslag» sesong 3 får premiere 13. desember på TV 2 Sumo.


«Mordene i Sandhamn» – sesong 7 – seriestart søndag 27. desember
Nicolai Cleve Broch og Alexandra Rapaport spiller hovedrollene i den nyeste sesongen av krimserien og seerfavoritten «Mordene i Sandhamn». I den tilsynelatende idylliske skjærgården sliter politienheten med nye dramatiske kriminalsaker. Nicolais karakter Alexander er en politimann med sterk rettferdighetssans, men dessverre ikke like sterk impulskontroll. Han kan fort havne i vanskeligheter ettersom han ikke alltid tar hensyn til de langsiktige konsekvensene av sine handlinger.
«Mordene i Sandhamn» – sesong  7 – seriestart søndag 27. desember kl. 21.45 på TV 2. Hele sesongen er tilgjengelig på TV 2 Sumo.

 

«Reprisal» – premiere 1. desember på TV 2 Sumo og C More
Doris blir etterlatt for å død av sin kriminelle bror og gjengen hans, og planlegger hevn. Hun saken i egne hender og infiltrerer gjengen. Abigail Spencer (Suits) spiller Doris. Serien har 7,1 på imdb. Serien består av ti episoder og alle publiseres samtidig.

«Enten/Eller» – premiere torsdag 3. desember på TV 2 Sumo
Maja og William, de kjærlige ungdomspolitikerne i «Enten/Eller», er aktive i Venstre og SL. Williams garderobe bugner av blå skjorter, han studerer på CBS og roper ”lavere skatt” hvis du vekker ham om natten. Maja er vegetarianer, sosialt indignert og deltar regelmessig i aktivistiske handlinger rettet mot ‘systemet’.  De har plantet flagget på hver sin ende av det politiske spekteret, men de finner veien til de samme arkene etter en bytur og forelsker seg som de knapt har vært før. Serien har 7,6 på imdb. Alle episodene publiseres samtidig.

«Quiz» – premiere 7. desember på TV 2 Sumo og C More
«Quiz» forteller historien om Charles Ingram, en tidligere britisk major, som forårsaket en stor skandale etter å ha blitt tatt i juks når han vant 1 million pund i programmet «Who Wants To Be A Millionaire? Serien har 7,4 på imdb. Miniserien på 3 episoder.

«Waco» – premiere 9. desember på TV 2 Sumo og C More

Virkelighetsbasert dramaserie om hendelsene i Waco. I februar 1993 får ATF inn et tips om ulovlig våpenaktivitet ved Mount Carmel, der den religiøse gruppen Branch Davidians  befinner seg. ATF bestemmer seg for å aksjonere, men det går ikke etter planen. Det lengste væpnede oppgjøret i USAs historie starter, og 76 personer mister livet. Men nøyaktig hva som skjedde, er fortsatt uklart. Serien har 7,9 på imdb. Seks episoder, to episoder vises i uken.

«Sex» – premiere torsdag 10. desember på TV 2 Sumo
En dansk serie som lærer oss å se mye mer nyansert på nettopp, sex. Etter et uskyldig kyss blir Cathrine rammet av forvirring og begjær, og plutselig blir hun revet mellom den trygge kjærligheten til Simon og en boblende forelskelse. For hvordan finner man balansen mellom kjærlighetens sikkerhet og det glødende kaoset av begjær? Serien har 6,7 på imdb. Alle seks episodene publiseres samtidig.

«Alfa» – premiere 11. desember på TV 2 Sumo
Når den nyutdannede aksjemegleren Adam får en stressdiagnose og samtidig mister faren, oppsøker han sin fortid og farens aktiviteter i rockersamfunnet. Adam er raskt nedsenket i en verden med rask anerkjennelse og høye adrenalinnivåer, og det tar ikke lang tid før hans ellers strukturerte liv er blandet med personlige ambisjoner og sult etter makt. Han får hjelp fra barndomsvennene Simon og Oliver, og før de vet ordet av det, møter de innvandrergjeng, rockere, politi og til slutt Adams egen bror. Serien har 7,4 på imdb. Alle åtte episodene publiseres samtidig.


«Robin og Rumpetasken» – premiere 19. desember på TV 2 Sumo
Alt ved 10 år gamle Robin er nesten helt vanlig. Moren og faren hans er helt vanlige. Også storesøsteren og lillebroren er helt vanlige. Men noe som ikke er helt vanlig, er Robins rumpetaske.  For den er magisk, og så kan den snakke. Ja, du hørte faktisk riktig. Robin har en snakkende rumpetaske! I tillegg kan den trylle fram alle mulige merkelige ting. Det høres kanskje kult ut å ha en sånn magisk rumpetaske, men det kan også være ganske irriterende noen ganger. For rumpetasken roter hele tiden Robin opp i problemer, som Robin så må prøve å rote seg ut av igjen. Og det går ikke alltid så bra. Spesielt ikke for Robin.
«Robin og Rumpetasken» er en serie fra Oiii, og alle episodene publiseres samtidig.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: