du läser...
Ny - Viaplay

Utmanande och känsloladdade Threesome blir Viaplays nästa internationella dramaserie

Matilda Källström, Lisa Linnertorp och Simon Lööf
Fotograf: Felix Palmqvist

Threesome blir Viaplays nästa internationella dramasatsning med skådespelarna Matilda Källström och Simon Lööf i sina första stora huvudroller. Dessutom gör skådespelerskan Lisa Linnertorp regidebut. Med intensitet och dramatik tar den romantiska ungdomsserien upp ämnen som kärlek, sex och svek. Threesome planeras ha premiär 2021 på NENT Groups streamingtjänst Viaplay. 

David (Simon Lööf) och Siri (Matilda Källström) är ett ungt svenskt par bosatta i London. De har varit tillsammans sedan sista året på gymnasiet och, burna av den stora kärlekens övertygelse, har de trotsat normen och tidigt startat ett liv ihop. Deras kärlek är självklar, stark och oslagbar. Men under en blöt utekväll träffar de Camille (Alma Jodorowsky), en fransk konststudent, och på en efterfest uppstår en flörtig lek där gränserna successivt upplöses. Där och då känns det spännande och fullständigt oproblematiskt, och ingen av dom anar vidden av konsekvenserna det ska komma att innebära.

– Det är med skräckblandad förtjusning jag spelar den här huvudrollen. Det är en ära att få berätta om sex och relationer på det här sättet och när jag läste manuset första gången kände jag att detta verkligen är något helt nytt. Siri är en drömroll. Trots att hon skrämde mig i början har Siri nu blivit en del av vem jag är och vice versa. Jag känner för henne och hon har lärt mig saker om mig själv som jag aldrig tänkt på. Att dessutom få jobba med talanger som Simon Lööf och min regissör Lisa Linnertorp är allt jag någonsin kunnat önska mig, säger Matilda Källström.

Simon Lööf är föredetta hockeytalangen som idag satsar helhjärtat på skådespelaryrket och gör sin första stora huvudroll med Threesome.

– Lisa Linnertorp är ett geni. Att få manus och regi av henne är nog det bästa som kunde hända i startskottet av min skådespelarkarriär. Hon har verkligen lagt ner sin själ i denna serie och jag är så stolt över att få vara en del av detta. Jag hoppas att jag kan göra henne stolt och göra detta otroliga manus rättvisa. Att jag dessutom får spela mot Matilda Källström är verkligen en gåva. Hon är en stjärna och gör mitt jobb så mycket lättare, säger Simon Lööf.

Välmeriterade skådespelerskan Lisa Linnertorp (Bron, Hidden: Förstfödd, Sthlm Rekviem) har skrivit manuset och gör även regidebut med Threesome och känner sig förväntansfull inför slutresultatet.

– Att få regissera mitt eget material och den mest begåvade, modiga unga ensemble jag någonsin skådat, är en stor ynnest. Att få göra det i samarbete med Viaplay som verkligen vågar satsa och lita på sina kreatörer, känns fantastiskt. Jag ser så fram emot att få dela berättelsen om Siri och David med publiken, säger Lisa Linnertorp.

Dramaserien Threesome blir en av Viaplays stora internationella seriesatsningar 2021. I övriga roller ser vi bland andra de internationella skådespelarna Alma Jodorowsky (Blue is the warmest color)Lucien Laviscount (Katey Keen, Snatch), Emily Renée (Jupiter Ascending), Cat White (Dracula, Doctors) samt Kitt Walker. Serien produceras av Nordisk Film TV och Yellowbird i samproduktion med Film i Skåne. Producent är rutinerade Helena Larand som bland annat ligger bakom succéerna Selmas Saga och nu senast Ture Sventon. Produktionen distribueras av Eccho Rights.

– 2021 är verkligen året då Viaplay kliver med stora steg in i Young Adult-genren. Threesome är den romantiska ungdomsserien som på ett modigt och viktigt sätt bland annat tar upp ämnena sex, kärlek, relationer och den tabu som finns idag kring dessa. Det är alltid kul att satsa på nya, unga talanger och det ska bli otroligt spännande att se slutresultatet, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Den internationella dramaserien Threesome har premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay 2021.

#Threesome ”ThreesomeViaplay

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: