du läser...
Pr - NRK, Pr - SVT 1 och 2

Halvvägs in i Allsångssommaren bjuds det på Melodifestival, Svensktoppen och mycket mer

Herreys är några av gästerna hos Måns och Allsången denna vecka. Foto:Carl-Johan Söder/SVT

Herreys är några av gästerna hos Måns och Allsången denna vecka. Foto:Carl-Johan Söder/SVT

Måns Zelmerlöw med gäster bjuder på allsång, överraskningar och uppträdanden. Direkt från Sollidenscenen på Skansen i Stockholm. Del 4 av 8.  

 

Miss Li står för tredje gången på Allsångsscenen. Linda Carlsson började skapa musik under namnet Miss Li 2006. Efter ha flyttat till Stockholm från Borlänge köpte sig Linda ett piano med vilket hon började komponera egen musik. Det tog bara ett par månader innan hon hade skivkontrakt och redan i november 2006 gavs debutplattan Late Night Heartbroken Blues ut med bland annat hiten Oh Boy. Sedan dess har Miss Li släppt fyra album och 10-talet singlar. Den mest uppmärksammade är låten Om du lämnade mig nu med Lars Winnerbäck i april i år lämnade Svensktoppen efter otroliga 240 veckor.

Björn Ranelid & Sara Li står båda två för första gången på Allsångsscenen. Björn Ranelid överraskade många när det stod klart att han skulle medverka i årets Melodifestival. Tillsammans med Sara Li, eller Sara Larsson som hon egentligen heter, tog de låten Mirakel direkt till finalen i Globen. Björn är en omdebatterad författare från Skåne som skriver på vad han kallar ”det ranelidska språket”. Han har sedan början av 1980-talet givit ut närmare ett 30-tal böcker och belönades 1994 med Augustpriset. 2009 medverkade han i Stjärnorna på slottet på SVT. Sångerskan och artisten Sara Li kommer även hon från Skåne och har bl.a. medverkat i popgruppen Caracola, numera Sheelah, och som artist på Wallmans Salonger.

Markus Krunegård debuterade på Allsångsscenen 2009 och är nu tillbaka för andra gången. Norrköpingskillen var tidigare medlem i banden Laakso och Hets innan han 2008 släppte soloalbumet Markusevangeliet med den första singeln Jag är en vampyr. Genom åren har han samarbetat med artister och band som till exempel Annika ”Säkert!” Norlin, Johnossi, Eldkvarn, Lars Winnerbäck, Kleerup  och Mauro Scocco. Våren 2011 meddelade Markus att han tillsammans med Adam Olenius från Shout Out Louds bildat popduon Serenades. Mellan januari 2008 och augusti 2009 kunde man höra Markus som programledare för P3 Live Session. I mars i år släpptes det fjärde soloalbumet Mänsklig värme med singeln Everybody Hurts.

Andreas Weise är Allsångsdebutant. Andreas är uppvuxen på Lidingö i Stockholm och har sedan barnsben haft ett brinnande musikintresse. I unga år inspirerades han av stora namn som Frank Sinatra, Stevie Wonder och Sammy Davis Jr. För oss svenskar blev han ett känt ansikte under sin medverkan i Idol 2010 där han slutade på en femteplats. Året efter medverkade han i Let´s Dance och sedan dess har vi även kunnat se honom i program som Så ska det låta på SVT.

Herreys gör Allsångsdebut. Per, Richard och Louis Herrey heter bröderna som, med sina gyllene skor, vann både Melodifestivalen och Eurovision 1984 med låten Diggi-loo diggi-ley. I två år turnerade de tillsammans och slog flera publikrekord i folkparker runt om i Sverige. Därefter valde de att sluta som grupp och endast Richard Herrey valde att fortsätta med musiken.

SVT1 / NRK2 Tisdagen den 17 Juli kl 20.00

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar