du läser...
Ny - TV 4 / Sjuan

Över hälften av tittarna valde Så mycket bättre

 

Så mycket bättre. 2012. Säsong III. Maja, Magnus, Olle, Pugh, Linda, Darin och Syllvia. Foto: Linus Hallsénius/TV4

Så mycket bättre. 2012. Säsong III. Maja, Magnus, Olle, Pugh, Linda, Darin och Syllvia. Foto: Linus Hallsénius/TV4

Lördagens säsongsstart av Så mycket bättre visade än en gång hur mycket programmet uppskattas av tittarna. Av alla tittare mellan 12-59 år valde hela 53 procent att se Magnus Ugglas, Darins, Miss Lis och de andra artisternas första möte i årets upplaga av succéprogrammet.

Så mycket bättre har på kort tid blivit en självklarhet i TV4:s hösttablå, och att programmet var efterlängtat råder inget tvivel om. Inför lördagens säsongspremiär bänkade sig 1 705 000 framför tv:n för att se Magnus Uggla, Darin, Maja Ivarsson, Miss Li, Olle Ljungström,Pugh Rogefeldt och Sylvia Vrethammar träffas för första gången på gästhuset Grå Gåsen. Andelen i TV4:s huvudmålgrupp på 12-59 år var massiva 52,6 procent, en siffra som TV4:s programchef Fredrik Arefalk självklart är stolt över:
– En fantastisk start för ett fantastiskt program! I tuff konkurrens så lyckades Så mycket bättre gå in och dominera lördagskvällen och reaktionerna från tittarna har varit översvallande positiva. Årets artister är något alldeles extra så jag vågar utlova fortsatt högklassig underhållning hela vägen fram till jul.

Så mycket bättres inverkan på Sveriges musikliv märktes även den omgående, då Miss Lis tolkning av Pugh Rogefeldts Här kommer natten direkt intog första platsen på iTunes, tätt följd av Darins version av Stockholm från premiärprogrammet.

TV4:s söndagar behåller dessutom sitt järngrepp om tv-publiken med Solsidan på 23 procent i rating, en andel på 53,1 procent i målgruppen 12-59 och tittarsiffra på 1 970 000 i A3+ och Hellenius hörna som fick en rating på 17,3 procent andel på 40,0 procent och en tittarsiffra på 1 420 000.

Rating och andel gäller 12-59 och tittarsiffran gäller A3+. Källa: preliminära siffror från MMS.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar