du läser...
Ny - TV 4 / Sjuan

TV4-Gruppen köper rättigheterna till svensk fotboll 2011-2015

  TV4-Gruppen köper rättigheterna till all svensk fotboll från och med 2011 till och med 2015. Paketet omfattar samtliga landskamper på hemmaplan för damer och herrar, Allsvenskan för både damer och herrar, Superettan, cupfotboll samt exklusiva magasinsrättigheter.

TV4-Gruppen har säkrat rättigheterna till svensk fotboll från 2011 till och med 2015. Det nya avtalet mellan TV4-Gruppen och rättighetsbolaget Kentaro innebär att alla hemmalandskamper för herrlandslaget – inklusive EM- och VM-kvalmatcher – sänds i TV4 från och med 2011.

TV4-Gruppen fortsätter också att följa de populära dam- och U21-landslagen. Samtliga hemmamatcher med damlandslaget och U21-landslaget, samt herrlandslagets vinterturné, sänds i TV4 och TV4 Sport. Det innebär att totalt cirka 20 landskamper per år kommer att visas i TV4-Gruppens kanaler vid sidan av de stora mästerskapen.

– Vi vet att våra fotbollslandslag verkligen engagerar svenska folket och är därför glada över att kunna erbjuda våra tittare ett omfattande utbud av landslagsfotboll de kommande fem åren. Det här omfattande och långsiktiga avtalet innebär också att vi behöver bredda och fördjupa vårt rättighetssamarbete med andra aktörer på mediemarknaden, säger Göran Ellung, programdirektör aktualitet TV4-Gruppen.

I rättighetspaketet för perioden 2011-2015 ingår även rättigheterna till Allsvenskan för herrar, Superettan, Svenska cupen för herrar, Supercupen för damer, samt exklusiva magasinsrättigheter. TV4-Gruppen utökar också satsningen på damfotboll, och kommer från och med 2011 att sända en match per omgång från Damallsvenskan. Samtliga rättigheter gäller för traditionell tv-sändning, internet och mobilt.

– Vi vill fortsätta att leverera engagerande sändningar och klassiska fotbollsögonblick, precis som vi gjort under 2009 – med den härliga U21-sommaren, den allsvenska gulddramatiken både på dam- och herrsidan och den avslutande kvalrysaren mellan Djurgården och Assyriska. Genom det här avtalet kan vi göra det, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen och vd TV4 Sport.

Avtalet innebär också att TV4-Gruppen, Svenska Fotbollförbundet och Kentaro inleder ett samarbete för att på lång sikt utveckla de rättigheter som avtalet omfattar.

TV4-Gruppen har rättigheterna till stora delar av svensk fotboll även 2010 och startar säsongen med Tipslördag i TV4 redan den 6 mars. Herrallsvenskan sänds den kommande säsongen i huvudsak i Canal+, medan TV4 Sport gör en storsatsning med närmare 60 direktsända matcher från Superettan.

TV4-Gruppen har även rättigheter till VM-turneringarna för herrar 2010 och 2014, VM-turneringen för damer 2011, samt EM-turneringen för herrar 2012. Sommarens VM spelas i Sydafrika den 11 juni-11 juli och TV4 sänder 32 matcher från turneringen.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar