Kristoffer Joner spelar huvudrollen för Norska TV 2: s nya stora dramaserie

Skuespiller Kristoffer Joner spiller hovedrollen i TV 2s nye dramastorsatsing «Kielergata». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Skuespiller Kristoffer Joner spiller hovedrollen i TV 2s nye dramastorsatsing «Kielergata». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– TV 2 drama jagar kontinuerligt efter de bästa historierna och har ambitionen att vara innovativ och bäst på modernt drama. Med ”Kielergata” har vi allt detta och vi ser fram emot att starta produktion, säger Christopher Haug, dramatiker i TV 2.

Drama-serien är 10×45 minuter och är TV2: s stora initiativ för hösten 2018. ”Kielergata” har en imponerande gjutning där vi hittar; Andrea Bræin, Janne Heltberg, Alexander Rapaport, Silje Storstein, Anneke von der Lippe, Nicolai Cleve Broch, Kristoffer Joner och Johan Rheborg.

– Det här är en karaktärdriven dramaserie med thrillerelement och humor. Serien är skapad av relativt unga och extremt begåvade skapare, den är väldigt frisk och är ingenting annat än en adapta från allt du har läst och sett tidigare. Berättelserna är välskrivna med en enhet som TV-tittarna kan njuta av. Vi är otroligt glada att ha hittat den här serien och att det är TV 2 det kommer att fortsätta, säger Christopher Haug.

«Kielergata» handlar om Jonas (Kristoffer Joner), som bor i Kielergata, där han grundat en familj i Slusviks sömniga stad, även känd som Skandinaviens minsta kriminella plats. Här är all glädje och gammen, ingen gör en flygplan övergiven. För Jonas, med sitt mörka förflutna, är detta det perfekta gömställeet. Här är det bara att visas som normalt som möjligt, så ingen kommer att ställa några frågor. Jonas lever ett bekvämt liv tills en dag plötsligt framstår som den idylliska småstaden. Jonas största rädsla är en verklighet, polisen kommer att inleda en stor utredning där alla kommer att vara under omgången. Jonas blir panik, men det visar sig att han inte är den enda, han finner gradvis att det finns mer på gatan som har samma intresse som honom – förhindra att någon gräver i det förflutna – till varje pris …

”Kielergata” produceras av Anagram Norge, ett oberoende produktionsbolag i utveckling och produktion av norska tv-drama. Anagram var senast aktuellt med serien ”Milk”. Verkställande direktörer är Anne Kolbjørnsen och Ole Marius Araldsen. De är bland annat bakom framgångar som ”Third Eye”, ”Lilyhammer” och ”Maniac”. Kielergata »säljs till flera länder och har ITV International som distributör.

Serien kommer att styras av Patrik Syversen och Cecilie Mosli. Syversen är en av landets mest lovande skapare och har arbetat med ”What once was”, ”Damon Box” och ”Dragonheart; Slaget om hjärtfesten ».

Cecilie Mosli är känd både som skådespelare och regissör. Som regissör har hon arbetat med serier som ”Heartbreak”, ”Mammon” och ”Liberated”. Mosli var senast agerad som regissör för ”Grey’s Anatomy”. Musiken kommer att bestå av Øystein Greni.

«Kielergata» utvecklades och skrevs av Patrik Syversen, Stig Frode Henriksen och Jesper Sundnes.

Inspelningen kommer att äga rum på Fetsund, Ørje, Oslo och utanför landets gränser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: